12 C
Pécs
péntek, október 18, 2024
KezdőlapHírzónaPrica munkaértekezlet

Prica munkaértekezlet

Nagyszabású kiállítást tervez a Zlatko és Vesna Prica Művésztelep.

Samoborban tartotta munkaértekezletét a Zlatko és Vesna Prica Művésztelep Közhasznú Alapítvány csütörtökön.

Az alapítványt Samobor város és Pécs város közgyűlése, valamint Jasmina Jugo Prica, a művész özvegye 2006-ban hozta létre fiatal horvát és magyar képzőművészek tevékenységének felkarolása, szakmai továbbképzések biztosítása, tudományos konferenciák és tanácskozások megszervezése, valamint Zlatko Prica akadémiai festő művészi hagyatékának megóvása, ápolása, népszerűsítése érdekében.

A munkaértekezleten Pécs város delegációját Dr. Hoppál Péter az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke, az alapítvány közgyűlésének elnöke vezette. A megbeszélésen az alapítvány igazgatója beszámolt az elmúlt év tevékenységről, valamint a pénzügyi helyzetről.

A 2013. évi programok egyeztetése után Dr. Hoppál Péter köszöntötte az Alapítvány nyugdíjba vonuló igazgatóját Ante Soric urat és megköszönte az Alapítvány érdekében végzett eddigi szakszerű és áldozatkész munkáját.

Az elképzelések szerint a 2013. év kiemelkedő programja egy nagyszabású kiállítás lesz, mely Zágrábban és Pécsett is bemutatásra kerül.

A jelenlévők megegyeztek a következő kuratóriumi ülés időpontjában, amikor a programok véglegesítése és pontosítása megtörténik.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő