12 C
Pécs
péntek, október 18, 2024
KezdőlapAbszolút NőPszichéLombik helyett talpmasszázs

Lombik helyett talpmasszázs

A reflexológia kifejezést szinte mindenki hallotta már valamilyen összefüggésben. Ám azt csak kevesen tudják, hogy az ókorból származó gyógyítási módszer akár a meddő nőkön is segíthet. Szerkesztőségünk  utánajárt a részleteknek. 

A módszer

A reflexológia a test reflexzónáinak masszírozásával és a reflexpontok nyomásával harmonizálja a szervezet energiaellátását. Alapja, hogy a test bizonyos területein – például a fülön, a kézen vagy a talpon -, megtalálható minden egyes szervünk kivetülése. Ha ezeket a zónákat masszírozzuk, akkor javíthatjuk az adott szerv vagy testtájék egészséges energiaellátását.

Először az orvos, csak utána a reflexológus

Kiss Ágota többéves eredménytelen próbálkozás, és három sikertelen mesterséges megtermékenyítés után esett teherbe a talpmasszázs segítségével.

– Már teljesen feladtam a reményt, hogy valaha is édesanya lehetek, amikor egy más ügyből kifolyólag eljutottam egy reflexológushoz. Az első kezelés után kiderült, hogy rengeteg stressz van bennem. Hiába nem éreztem idegesnek vagy feszültnek magamat, a testem mást „mondott”.

A szakember ezután addig masszírozta a lábát, amíg fel nem oldatta a görcsösséget. Az eredmény: Ágota  pár hónap múlva spontán úton teherbe esett.

A pécsi anyuka esete nem egyedi, szinte mindenki hallott már ehhez hasonló történeteket szűkebb vagy tágabb környezetében. Ennek ellenére csak kevesen döntenek úgy, hogy felkeresnek egy reflexológust.

Retkes Antal tizennyolc éve foglalkozik talpmasszázzsal, rengeteg páciense van, egy évben mégis csak két-három nő fordul hozzá meddőségi problémával. Többségük ugyanis kizárólag az orvostudományban, a műtétekben és a gyógyszerekben hisz, és csak a legvégső esetben fordulnak természetgyógyászhoz  – mondja a szakember.

Beválhat?

A talpmasszázs sokszor olyan nőgyógyászati problémákon is segíthet, ami elsőre hihetetlennek hangzik. Cisztákat, kifejlett miómákat, de akár endometriózist is képesek gyógyítani ezzel a módszerrel. Sőt, a petevezeték átfúvását – amit gyakorta elvégeznek a nőgyógyászati klinikákon, ha valakinek nem sikerül teherbe esnie – is el lehet kerülni a kezeléssel.

A reflexológus ugyanis érzi az ujjaival, ha probléma van valamelyik szervünkkel. A homokszem, rizsszem vagy lencse méretű csomó a talpon vagy lábfejen bajt jelezhet.

– Ha például a petefészek tájékán érzek lerakódást, szinte biztos, hogy cisztáról van szó. Ilyenkor elküldöm a hölgyet nőgyógyászhoz, és az ultrahang általában beigazolja a feltevésemet.

A csomók általában lerakódott húgysav vagy más salakanyag miatt keletkeznek, ezek nem engedik szabadon áramolni az energiát. Ám ha felmasszírozzák őket, az adott szerv kitisztul.

Az életmód is fontos

-Mi az embert gyógyítjuk, nem csak a tüneteket – mondja Retkes Antal. A természetgyógyász kezelés közben beszélget is a pácienssel, kérdezgeti az életmódjáról, a munkájáról és a párkapcsolatáról. Persze nem a kíváncsiságát akarja kielégíteni, a körülmények ismerete segíthet a gyógyításban.

Az adott problémára pedig gyakran különféle teákat és étrendbeli változtatást is javasol a szakember.

Ha nem bennünk van a hiba

Amikor egy nőnek nem sikerül megtermékenyülnie, az nagyon sokszor nem csak az ő „hibája”. Épp ezért az esetek többségében a partnert is behívják egy vizsgálatra. A stressz és az idegeskedés ugyanis a spermák életképességét is befolyásolja, így elképzelhető, hogy végül nem a nőt, hanem a férfit kell kezelni.

Sikeres lehet a kúra

Retkes Antal csak jó eredményekről tud beszámolni. A hozzá forduló nők közül eddig mindenkinek sikerült teherbe esnie, sőt van, aki azóta már a második-harmadik babán is túl van. Azt azonban tudni kell, hogy a kezelés nem kellemes. Azok a reflexzónák ugyanis, amelyek problémás testtájékot takarnak, nyomásra igen érzékenyek lehetnek.

Hol próbálhatod ki? 

A módszert a város több természetgyógyászati rendelőjében is alkalmazzák. Retkes Antal például a pécsi Hullám Fürdőben fogadja  pácienseit.

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő