16 C
Pécs
péntek, október 18, 2024
KezdőlapHírzónaSzén-monoxid mérgezés

Szén-monoxid mérgezés

Szentlőrincen, egy többszintes társasház harmadik emeleti lakásában egy család szenvedett szén-monoxid mérgezést vasárnap hajnalban – tájékoztatta a pecsma.hu-t a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kasza Anett közölte: a helyszínre érkező szigetvári tűzoltók és a katasztrófavédelem műveleti szolgálata az egészségügyi határérték feletti gázkoncentrációt mértek az érintett lakásban.

Helyszínre érkező mentők anyát és kisfiát szállítottak a szigetvári kórházba szén-monoxid mérgezés gyanújával. A tűzoltó egységek a lakást kiszellőztették, és a gázkazánt lekapcsolták.

A helyszínre kéményseprőt nem kellett hívni, mivel a tulajdonos rendelkezett a 2012. évi kémény felülvizsgálati dokumentációjával, amely szerint a kémény rendeltetésszerűen működik, és nincs hibája. A jegyzőkönyv felvétele közben a tulajdonos is rosszul lett, ezért őt is kórházba szállították megfigyelésre.

A tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy a gázkazánt vizsgáltassa felül a későbbi hasonló esetek elkerülése érdekében.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő