6 C
Pécs
szombat, október 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálMég több kamera lesz Pécsett

Még több kamera lesz Pécsett

Több térfigyelő kamerát szerelhetnek majd fel a belvárosban az eddig vakfoltnak számító területekre. 

A jelenleg több mint harminc kamerából álló térfigyelő lánc elsősorban a 2010-ben megújult köztereket fedi le, és amióta működik, visszaesett a bűncselekmények száma – mondja Magay Miklós, a Pécsi Városfejlesztési és Kommunális Referatúra vezetője.

Automatikusan pásztázzák a megfigyelt területeket, ugyanakkor a diszpécserek át tudják venni a kézi irányítást is.

– Lényegesen olcsóbb bekamerázni és figyelni a területet, így megelőzni a bűncselekményeket, mintha ugyanezt „élő erővel” kellene megtenni – véli a szakember.

A rongálások és a vandalizmus azonban más területeken, többek között a Szent István téren és környékén okozott nagyobb gondot. Itt ugyanis még nincsenek kamerák. Most tízmillió forintból növelnék az eszközök számát. A tervek szerint öt-hat kamera kerülne majd ide is, illetve a környékre.

– Ezektől a kameráktól egyértelműen azt várjuk, hogy a Szent István téren, illetve a világörökségi részeken, valamint a Dóm téren azok a rongálások, amik az utóbbi időben előfordultak, megszűnjenek – tette hozzá Magay Miklós.

Ezenkívül a pécsi városvezetés ötmillió forintot különített el arra, hogy a következő hónapokban a meglévő térfigyelőrendszert felújítsák, karbantartsák.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő