8 C
Pécs
szombat, október 19, 2024
KezdőlapHírzónaÁrvíz Horvátországban is

Árvíz Horvátországban is

A többnapos esőzések következtében jelentősen megemelkedett a folyók vízszintje Horvátországban, ahol az áradások okozta vízátfolyások és földcsuszamlások miatt több alsóbbrendű utat és vasúti szakaszt le kellett zárni – adta hírül a helyi média.

A folyók áradása és a belvíz leginkább az ország északnyugati megyéiben okozott gondot. A fővárosban és több tucat kisebb településen utakat, udvarokat, pincéket öntött el a víz. A zágrábi média számos földcsuszamlásról is beszámolt a fővárosban és környékén.

Krizevci és Koprivnica (Kapronca) között szünetel a vasúti közlekedés, mert a víz egy szakaszon teljesen kimosta a sínek alól a talajt, várhatóan napokig tart majd a helyreállítás.

Varasd (Varazdin) környékén kiöntött a Bednja és a Plitvica, valamint az azokat tápláló patakok. A víz mezőgazdasági területeket, házakat, gazdasági épületeket árasztott el, valamint több települést elzárt a külvilágtól.

Árvízvédelmi készültséget rendeltek el az ország középső részén a Kupa folyó Karlovactól (Károlyváros) lefelé eső szakaszán, valamint a Száván a Zágráb és Jasenovac közötti részen is.

A meteorológia előrejelzések szerint a csapadékos időjárás folytatódik ezen a héten, ezért a horvát árvízvédelmi hatóságok fokozottan felügyelik az átázott gátakat, és szivattyúkkal szabályozzák a kritikus pontokon a vízszintet.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő