15 C
Pécs
szombat, október 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálMég mindig nyomoznak buszügyben

Még mindig nyomoznak buszügyben

Egyelőre nem végleges a Pécsi Törvényszék eljárást megszüntető döntése, hiszen az ügyészség lépett a buszeladási ügyben korábban megvádolt Keczer László ügyében. A rendőrség pedig nyomoz a buszos vadsztrájk miatt is.

A pécsi tömegközlekedésben évek óta nem történt akkora változás, mint idén, várhatóan több tucat új busz érkezik Pécsre, miközben komoly fejlesztéseket hajtanak végre az utastájékoztatási rendszeren is. Az elavult buszparkra rá is fér a modernizálás, a 2009-ben egy kézzel írt számlával eladott járművek lecseréléséről a PK Zrt. kisebbségi befektetőjének, Mecsekbusz Kft.-nek kellett volna gondoskodnia, ez azonban nem történt meg.

A cég vezérét, Keczer Lászlót ugyan el is ítélték 7 évre első fokon különösen nagy értékben elkövetett hűtlen kezelés bűntette miatt, de a másodfokú Pécsi Ítélőtábla új eljárásra kötelezte a bíróságot.

Az ügyben azonban a Pécsi Törvényszék nem jogerősen megszüntette az eljárást, mert hiányos volt a vádirat. A másodfokú ítéletben arra szólították fel a bíróságot, hogy a vádirat hiányosságait pótoltassa az ügyészséggel, ez viszont csak részben történt meg. Ezért néhány nappal ezelőtt döntöttek az eljárás leállításáról.

Az ügyben megkerestük a Baranya Megyei Főügyészséget, de nem kívántak nyilatkozni. A Pécsi Ítélőtábla szóvivője, Tóth Sándor bíró ugyanakkor közölte: az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, de az iratokat még nem kapták meg.

Úgy tudjuk, hogy az ügyészség többek között azokra a kérdésekre adott választ a hiánypótláskor, hogy a vádlott milyen vagyoni hátrányt okozott, milyen tevékenységgel, milyen időintervallumon belül. Az új eljárásban egyébként vizsgálni kell azt is, hogy szándékos volt-e a vagyoni hátrány okozása, a hűtlen kezelés vagy sem, valamint azt is, hogy történt-e bűncselekmény egyáltalán. A táblabíróság korábbi ítélete szerint komplexen, egy gazdasági folyamatként kell vizsgálni az értékesítést, nem pedig egy-egy ügyletet kiragadva.

 [frame]

Nyomoznak a vadsztrájk miatt

Árki Sándor, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatója közérdekű üzem megzavarása miatt még januárban tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a karácsony előtt megszervezett buszos sztrájk miatt. Emlékezetes, hogy az ominózus napon rengeteg busz nem indult el, miközben műszaki állapotuk azt nem indokolta volna. Az akciót Hofekker Ferenc szakszervezeti vezető gründolta össze, aki ezt be is ismerte.

A rendőrség először feljelentés-kiegészítést rendelt el, majd a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ennek birtokában nyomozást indított ismeretlen tettes ellen a Btk. 260.§. (1) bekezdésébe ütköző, közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az eljárás folyamatban van, az ügynek még nincs gyanúsítottja.

[/frame]

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő