11 C
Pécs
szombat, október 19, 2024
KezdőlapAbszolút NőPszichéPünkösdi programajánló

Pünkösdi programajánló

A meteorológusok napos időt jósolnak a háromnapos ünnepre, ezért kár lenne a négy fal között tölteni a szabadidőnket. Programból és fesztiválból pedig akad bőven a hosszú hétvégére. A Magyar Turizmus Zrt. segítségével összeszedtünk néhány igazán jó kikapcsolódási lehetőséget. 

 

II. Zsolnay Fesztivál

Időpont: május 16-20.

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed

A program a tegnapi nappal vette kezdetét, de a kulturális negyed egészen jövő hétfőig várja a vendégeket. A fesztiválon több mint 100 zenei, színházi, irodalmi és képzőművészeti programon vehetnek részt a látogatók. A fellépők a világ minden tájáról érkeznek, de nem lesz hiány hazai kuriózumokból sem.

Ebben az évben újdonság, hogy valamennyi program – az adott helyszín befogadóképességének erejéig – látogatható napijeggyel. A korlátozott befogadóképességű programokra előzetesen kell regisztrálni: a +36 20 2354722 telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen.

A résztvevők így egy ingyenes regisztrációs jegyet kapnak, amit a Látogatóközpontban vehetnek át az adott napon, legkésőbb az előadást megelőzően egy órával. A legtöbb ilyen előadást egyébként naponta többször is megismételik annak érdekében, hogy a lehető legtöbben láthassák, élvezhessék ezeket a programokat is.

A napijegy ára felnőtteknek 1500 forint, diákok és nyugdíjasok számára 900 forint, 6 éves kor alatti gyerekeknek a napijegy ingyenes.

A fesztiválra 5 napos bérlet is váltható, ez felnőttek számára 6000 forintba, diákoknak, valamint a nyugdíjasok részére 4000 forintba kerül.

A napijegy és a bérlet emellett mindennap a Zsolnay Kulturális Negyed egy szabadon választott látványosságának megtekintésére is feljogosít.

Bővebb információ: www.zsolnayfesztival.hu 

 

VI. Orfűi Voluta Sárkányhajó Fesztivál

Időpont: május 18-19.

Helyszín: Orfűi Aktív Víziturisztikai Központ, OrfűFitt Jurtatábor

Május 18-án az iskolások versenyeznek, egy nappal később pedig a felnőtt csapatok, cégek, baráti társaságok szállhatnak vízre tízes hajókban. A rendezvény megkoronázásaként vasárnap egy úgynevezett „Bivaly-kupát” is tartanak, ami kötélhúzásnak felel meg. Persze hajóval: a hajókban négyen-négyen ülnek, és egymással szemben eveznek.

Jelentkezni az [email protected] és a 20/229-2025-ös telefonszámon lehet, de a szervezők helyszíni nevezést is elfogadnak.

A Mecsek Házánál is számos sárkányos program várja az érdeklődőket: ingyenes túrák a felszínen, a bátrabbaknak a Trió-barlangban.

A legkisebbeket mindkét napon lufihajtogatással, trambulinnal, origamival és arcfestéssel szórakoztatják. Szombaton 14 órától a Pécsi Állatkertből érkeznek meglepetés vendégek, vasárnap 10-16 óráig pedig az ANK Baranyai Madárpóktartók Klubja és a Baranyai Hüllőtartók Klubja jóvoltából „sárkánysimogatással” várják az érdeklődőket.

Bővebb információ a +36-20/380-2064 telefonszámon vagy az [email protected] e-mail címen.

 

XIX. Palkonyai nyitott pincék

Időpont: május 19.

Helyszín: Palkonya

A villányi szőlőhegy keleti lábánál lévő falu nagy készülődéssel és határtalan szeretettel várja a borok szerelmeseit. A pincék 12.00 órától 20.00 óráig tartanak nyitva, poharat 19.00-ig lehet vásárolni.

Borjegyek és a kóstoló pohár ára 2.000 Ft.

Fellép többek között a Szélkiáltó zenekar, a Zengő Együttes pedig autentikus és bor ihlette népzenei koncerttel és táncházzal szórakoztatja majd a közönséget. Lesz fényfestés: a pécsi Labor Lumen Squad „Lélegző Fényfalak”-at készít képző- és iparművészek, grafikusok közreműködésével. A zenés, táncos programok mellett lesznek kiállítások, kirakodóvásár, grillételek, rétes, sőt a gyerekek is jól fognak szórakozni. Egész napos lovas- és íjásztalálkozó, valamint a Kreatív Színpad színielőadása várja majd a kicsiket.

Bővebb információ: www.palkonya.hu (Becker Leonóra polgármester, 30 53 016 53; [email protected])

 

Boszorkányságok Harkányban

Időpont: május 17-19.

Helyszín: Harkány

A fesztivál Harka legendájáról kapta a nevét, mely egy helyi népmonda arról, miként fogott ki a furfangos anya (akit boszorkányként is emlegetnek) az ördögön, aki meg akarta kaparintani gyönyörű leányát.

A hagyományteremtés céljával útjára bocsátott szezonnyitó fesztivál gasztronómiai és szórakoztató programkínálatával és a kerékpározás népszerűsítésével várja a turistákat és a helyi lakosságot.

Pénteken délután helyi együttesek mutatkoznak be a Zsigmondy sétány színpadán, a színpad körül borkóstoló, látványkonyha, kézműves kirakodóvásár várja a vendégeket három napon keresztül.

Szombaton főzőversennyel, kóstolási lehetőséggel, bájital és boszi-süti versennyel, fürdővárosi kerékpár ügyességi versenyekkel és életviteli tanácsadással készülnek a szervezők. A színpadon gyerek- és felnőtt műsorok, bábelőadás, bordalnokok, este Apostol együttes.

Bővebb információ: www.harkanyturizmus.hu

 

Ha messzebb utaznánk…

 

Kisvasutas kirándulás a bőszénfai Szarvasfarmra

Időpont: május 19. 

Helyszín: Almamellék

A túra reggel 9 órakor kezdődik. Indulás kisvasúttal Almamellékről Sasrétre, majd a kényelmes ücsörgés után egy kis gyalogtúra Bőszénfára. Itt farmlátogatás (állatsimogató, traktorozás vagy lovaskocsizás), majd vissza Sasrétre szintén lábbusszal, végül 15 órai indulással utazás Almamellékre.

További információ: Gerlecz Edit : 73/514-102, 70/296-7477

 

 

 

Sétahajózás a Dunán

Időpont: május 20.

Helyszín: Gemenci Állami Erdei Vasút – Keselyűs megállóhely: GPS: N 46°19,4646’ E 18° 51,0661’

A sétahajó a Gemenc-Dunaparti kikötőből indul. A kikötő Keselyűsből a Gemenci Erdei Vasúttal közelíthető meg. A program miatt hétfőn Keselyűs és Gemenc-Dunapart között rendkívüli menetrend lesz érvényben.

Vonatindulás Keselyűsből: 10:00, 11:00, 12:15, 13:35

Sétahajó indulása: 10:30, 11:45, 13:00, 14:15

Vonat visszaindulása: 11:40, 13:00, 14:15, 15:25

Érkezés Keselyűsbe: 12:05, 13:25, 14:40, 15:50

Jegyelővétel a Szekszárdi Tourinform Irodában 2013. május 18. 14:00 óráig, információ és előzetes jegyrendelés az Ökoturisztikai Központban 2013. május 19. 14:00 óráig.

Jegyeket, korlátozott számban május 20-án 9:00-tól, Keselyűsben is vásárolhatnak a résztvevők.

További információ: www.gemenczrt.hu

 

[frame]Még néhány program: 

 

2013. május 19. Bóly

Pünkösdi Fesztivál

2013. május 18-21. Szekszárd

Szekszárdi Pünkösdi Fesztivál

2013. május 19-20. Dombóvár

Pünkösd – Néptáncfesztivál a Kapos Alapítvánnyal[/frame]

 

 

 

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő