7 C
Pécs
vasárnap, október 20, 2024
KezdőlapHírzónaDíj a Törékeny életekért

Díj a Törékeny életekért

A pécsi Szemem Fénye Alapítvány képviselői 16 ezer euróval járó díjat vehettek át a múlt héten Bécsben, amelyet a Törékeny életek című pályázattal érdemelt ki a szervezet. Az ERSTE Alapítvány 2013-as Társadalmi Integrációs Díjának gáláján nyolc magyar nyertes összesen 137 ezer eurót nyert, közölte az alapítvány.

A Szemem Fénye Alapítvány a Törékeny életek című pályázatával egy 2012. januárjától 2013. decemberéig futó programjának támogatásához kapott segítséget, amely tulajdonképp a Dóri Ház működtetésével kapcsolatos kiadásokat fedezi. A 2011-ben megnyitott Dóri Ház Magyarország első gyermek menedékháza, ahol gyermekhospice szolgáltatásokat vehetnek igénybe a gyógyíthatatlan beteg gyermekeket ápoló családok.

 Ezer ápolási nap, 24 ezer ápolási óra – ez a Dóri Ház kétéves működési mérlege. A megalakulása óta huszonöt családot fogadott be a szolgáltatásait térítésmentesen nyújtó Dóri Ház. A gyermekek ápolása a holisztikus szemlélet jegyében zajlik, vagyis a szakemberek nem csak a betegségre koncentrálnak, hanem a beteg gyermekre, egészséges testvéreikre és az egész családra. Ezért foglalkozik az orvosokon, ápolókon kívül velük pszichológus, terapeuta, gyógypedagógus is.

Az ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díjára idén 13 országból (Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Csehország, Magyarország, Koszovó, Macedónia, Moldávia, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia) 2000 pályázat érkezett, s egy nemzetközi zsűri választotta ki a 35 díjazottat. A Szemem Fénye Alapítvány 16 ezer eurót, vagyis közel 4,8 millió forintot nyert. A díjazott szervezetek pénzbeli támogatáson kívül két évre szóló médiatámogatást is kapnak egy PR cégtől, valamint részesei lehetnek az ERSTE Alapítvány NGO Akadémiájának, amely a hatékonyságot növelő tréningeken való részvételt jelenti.

A Szemem Fénye Alapítványon kívül egy másik pécsi szervezet, a Fogd a Kezem Alapítvány képviselői is ugyanakkora összeggel távozhattak Bécsből. Rajtuk kívül budapesti, egri, gyöngyöspatai és berettyóújfalui szervezetek nyertek különböző díjakat.
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő