5 C
Pécs
vasárnap, október 20, 2024
KezdőlapHírzónaCross fit verseny először Pécsen

Cross fit verseny először Pécsen

A hazánkban is egyre több követőre talál egy kőkemény „divatsportág”, a cross fit, mely versenykörülmények között július 6-án mutatkozik be először Pécsen, a Lauber Dezső Sportcsarnok nyugati szárnyában lévő fitnesztermekben.

A cross fit a TRX, a kettlebell és a funkcionális training elemeit használja ötvözi, vagyis nevéből adódóan a funkcionalitás a lényege. A Testakadémia Pécs edzőtermet üzemeltető, egyben az első pécsi versenyt szervező Mézes Gergely úgy fogalmaz: itt az általános fittség – értsd, erő, állóképesség, gyorsaság, ügyesség, hajlékonyság együttese – a cél. Mint mondja, egy haladó cross-fittes dagadó izmok helyett képes lesz lazán fölkapni a barátnőjét és fölszaladni vele a tizedikre. Összességében pedig sokkal könnyebben viseli majd el a hétköznapi élet fizikai kihívásait, ez az állóképesség pedig a szellemi teljesítményre is kihat.

A július 6-ai Három TestŐr-kupán a két fiú, egy lány alkotta csapatokra, illetve fiú párosokra négy-négy feladatsor vár, alaposan megdolgoztatva minden porcikájukat. Az értékelés szempontrendszere kettős: vagy az adott feladatot kell gyorsabban elvégezni, vagy egységnyi idő alatt többet ismételni belőle. A stopper mellett persze minden feladatnál versenybírók ellenőrzik a szabályos végrehajtást.

A Hungarian Cross Fit Challenge sorozatba tartozó szombati viadalon a sportág teljes hazai élmezőnye mellett, több szerb versenyző is részt vesz. A program 11 órakor kezdődik, 18 órától pedig a nap során legjobban teljesítő hat gárda döntőjével zárul. A belépés a nézőknek ingyenes.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő