7 C
Pécs
vasárnap, október 20, 2024
KezdőlapAbszolút NőmeNőkSminkvariációk nyárra

Sminkvariációk nyárra

Türkiz, korall, lila és zöld. Többek között ezek az idei nyár trendszínei. Persze, nem muszáj erős sminkben virítanunk ahhoz, hogy divatosak legyünk.  Gali Renáta megmutatja, mik a lehetőségek.

 

Natúr smink

A nyári melegben, főleg napközben ez a legjobb választás, hiszen nem tud szanaszét folyni. Szerencsés esetben a bőrünk is lebarnul ilyenkor, így nem kell vastag réteg alapozót mázolnunk az arcunkra. Ez egyébként sem tanácsos, hiszen a tűző nap beleégeti a sminket a bőrünkbe – mondja Gali Renáta sminkmester.

illusztráció

Natúr sminket mindenképpen színezett hidratálókrémmel vagy por állagú, ásványi alapozóval készítsünk. Ez utóbbi olyan, mintha púder lenne, és nagyon vékony, szinte áttetsző fedést tudunk elérni vele.

A szemek kiemelésére legjobb, ha vízálló szempillaspirált használunk, és a kenődés elkerülése érdekében inkább csak felül húzzuk át a pilláinkat – tanácsolja a szakember. A natúr sminkbe még egy kis szemceruza is belefér, de inkább csak jelzés értékűen, valami természetesebb színt, mondjuk barnát válasszunk.

Az üde megjelenés szerves része a pirosító. A nyári hangulathoz a barackos vagy a bronzos árnyalatok illenek leginkább. Ám a színnél sokkal fontosabb az állag. A krémes vagy az ásványi alapú a legjobb, de vízpart mellé az előbbit javasoljuk, mert az nem ázik le olyan könnyen a bőrről.

Szájfényt is használhatunk, de a kenődés veszélye miatt inkább olyant, aminek a színe a szánkhoz hasonló.

Ha a szemet csak minimálisan vagy egyáltalán nem hangsúlyozzuk, akkor sminkelhetjük erősen a szánkat, például korall vagy málna színű rúzsokkal. Ám azt, hogy ez valóban jól mutat-e az arcunkon, csak kipróbálás után lehet megmondani, aranyszabály nincs a viselést illetően.

Plusz tipp: nyáron legyen a táskánkban mattító kendő, vagy legrosszabb esetben zsebkendő, hiszen a kánikulában könnyen kifényesedik a bőr, és ez nem túl szép látvány.

 

Bronzos hatás

A bronzos smink talán soha nem fog kimenni a divatból, hiszen egy szépen lebarnult bőrön ez mutat a legjobban. Nappalra legalábbis biztosan. A dolog kulcsa, hogy az arcszínünknek megfelelő bronzosítót válasszunk. Ha pedig jól döntöttünk, akkor a kencéből a szemhéjunkra is juttathatunk. Vigyázat, könnyen túlzásba lehet esni!

illusztráció

 

Gali Renáta munkája

Színáradat

A türkiz, a korall, a zöld, a kék és a lila a legnépszerűbb árnyalatok idén nyáron. Ettől függetlenül nincs kőbe vésve, hogy sárgával vagy narancssárgával nem sminkelhetünk. A legfontosabb az, hogy kinek mi áll jól – mondja Gali Renáta.

Az ilyen erőteljes make upok azonban elsősorban egy nyáresti buliban mutatnak jól, amikor már nem kell attól tartani, hogy a tűző napon elmaszatolódik a szemünk.

A színeket többféleképpen felvihetjük a szemre. Húzhatunk tusvonalat valamelyik élénk színnel, de befesthetjük akár az egész szemhéjat is. Utóbbit hagyhatjuk így, de akár egy fekete tusvonallal kontúrozhatjuk is a szempilla tövekben. Sőt, ha bevállaljuk, füstös szemsminket is készíthetünk mondjuk egy türkiz színből. A lényeg, hogy erős szemfestéshez ne kombináljunk élénk rúzst, mert a kettő együtt már sok.

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő