5 C
Pécs
vasárnap, október 20, 2024
KezdőlapAbszolút NőPsziché10 + 1 szülői merénylet felnőtt gyerekek ellen

10 + 1 szülői merénylet felnőtt gyerekek ellen

Az ember azt hiszi, tinédzser korában van a legnehezebb dolga az ősökkel. Pedig nem. A kedves szülők általában nehezen barátkoznak meg a gondolattal, hogy a gyerekük felnőtt lett. A vicc kedvéért – legnagyobb tiszteletünk és szeretetünk mellett – összeszedtünk 10 + 1 olyan szokást, amivel az őrületbe kergetnek minket! 

 

1. Mindenbe beleszólnak

Miért vagy ilyen sovány? Mikor fogsz férjhez menni/megnősülni? Mikor tanulsz meg normálisan felöltözni? Minek vettetek mosogatógépet, nem tudsz mosogatni? – Ilyen és ehhez hasonló mondatokkal bizony könnyedén felbosszantják szemük fényét.

2. Mindennap felhívnak

Felnőttként is jólesik a törődés, és ha érezzük a szülői szeretet, de a mindennapos telefonos ellenőrzés egy idő után rendkívül kellemetlenné válik.

3. Még mindig gyereknek néznek

Főleg az apukák sajátsága, hogy felnőtt kislányukat is szuggerálják, miközben kenyeret szeletel, nehogy elvágja a kezét. Az anyukák pedig hajlamosak teljesen alapvető dolgokat részletekbe menően elmagyarázni, ha külön élünk tőlük: „Na, akkor a serpenyőt úgy kell elmosni, hogy…” Vannak, akik nehezen fogadják el azt is, hogy „igazi” munkád van.

4. Nem hagynak kibontakozni a konyhában

Ugyan a főzőtudományod még nem érte el édesanyádét, de azért igyekszel mindent megtenni. Ha úgy döntesz, a társaságában a kezedbe ragadod a fakanalat, tuti ott áll a fejed felett, és végigkommentálja az eseményeket.

5. Rengeteg kérdést tesznek fel

Hazamész a szülőkhöz, hogy csend és nyugalom legyen, elmenekülj a stressz elől. És akkor bekapcsolják a kérdezőgépet, te pedig úgy érzed, vallatáson vagy.

6. Aggódnak a párkapcsolatod miatt

Ha emelt hangon szólsz a férjedhez/barátodhoz a szülők előtt, egyből elkezdenek azon feszengeni, hogy vajon minden rendben van-e köztetek, és elmagyarázzák, hogy a türelem a hosszú kapcsolat alapja.

7. Az unoka-kérdés

Ha nincs, akkor miért nincs még, ha van, akkor miért nem látják eleget, és mikor jön a következő?

8. Kajatukmálás

Egyél még egy kicsit a sütiből! Eszel elég gyümölcsöt? Vigyetek haza ebből a töltött káposztából úgy 10 kilóval!

9. A vezetés

Mindegy, milyen nemű vagy és egy Schumacher veszett-e el benned, soha nem fogsz tudni úgy vezetni, mint az apád, ezt jobb, ha megjegyzed.

10. A pénzügyek

„Remélem, minden hónapban félreteszed a fizetésed 10%-át, ahogy tanítottalak, fiam!” Mindegy, hogy pályakezdőként a fizetésed már a hónap közepén jelentősen megcsappan, de azonnal kezdj el félrerakni!

+ 1. Bezzeg a testvéred!

Neki már van családja, autója, háza, kiskutyája, aranyhala, te meg még mindig azt hiszed, hogy egyszer majd megvalósítod az álmaid.

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő