11 C
Pécs
vasárnap, október 20, 2024
KezdőlapHírzónaLevél Tiffán Zsoltnak

Levél Tiffán Zsoltnak

Együtt-PM aktivista nyílt levelet írt Tiffán Zsoltnak. Szó szerint közöljük.

Tisztelt Tiffán Úr!

Bajnai Gordon Szigetváron történt látogatásáról kiadott 2013. július 11-i közleményéhez kívánok az alábbi nyílt levélben néhány megjegyzést fűzni, mivel sablonos közleményéből kitűnik, hogy a korábbi időszak történéseiről, de Bajnai Gordon szigetvári fórumán történtekről sem rendelkezik valós információkkal.

Talán nem tudta, de a szigetváriak nemcsak kíváncsiak, hanem okosak is, így tisztában vannak azzal, hogy az ön közleményében említett fejlesztések megtervezése, pályáztatása és kivitelezésének megkezdése még az előző kormány idején, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Paizs József polgármester vezette városvezetés idejében indult:

  • Szigetvár Város Önkormányzata először 2007-ben nyújtott be pályázatot Szigetvár emblematikus épületeinek értékmegőrző megújítása, közösségformáló szerepük erősítése címmel, mely projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv DDOP-2007-4.1.1-B számú pályázatán 61 394 653 Ft támogatást nyert, a fejlesztés 2009-re készült el a belvárosi rehabilitáció első ütemeként a városháza és a Zrínyi téri katolikus templom felújítását tartalmazta. A belváros rendbetételének második üteméhez a város 2008-ban nyújtott be pályázatot a Dél-dunántúli Regionális Operatív Program 4.1.1/A-2f Funkcióbővítő integrált városfejlesztési akciók támogatása elnevezésű konstrukciójára, mely pályázat kedvező elbírálásban részesült (támogatási összeg: 465 091 309 Ft), és amely program megvalósítása ma „Oroszlánszív” projekt néven zajlik;

  • a szigetvári bel- és külterületi vízrendezés projekt előkészítése szintén 2008-ban kezdődött, hiszen a „DDOP-5.1.5/C-09 Település bel- és külterületi vízrendezés az LHH-33 kistérségekben” című kiírás a Bajnai Gordon fejlesztési minisztersége idején kihirdetett „Leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatási programja” részét képezte (akárcsak azoknak az útfejlesztéseknek a forrása, amelyekből elkészült ormánsági útfelújításokat az utóbbi időben olyan nagy szeretettel adja át Tiffán úr);

  • a Városi Kórház fejlesztése 2005-ben indult, ekkor a parlament döntése alapján Szigetvár Város Önkormányzata 1,596 milliárd forint címzett támogatást kapott a városi kórház rekonstrukciójára. A fejlesztés 2008 márciusában fejeződött be, tehát nem az önök kormányzása idején, de örülök, hogy önök is büszkék ezekre a fejlesztésekre.

A megyei területfejlesztési feladatok fő felelőseként van apparátusa arra, hogy a fenti információkat összeszedje, számomra rejtély, hogy ez miért nem sikerült. De ha azt sem tudja mi is történt a fejlesztések tekintetében, akkor hogyan tudhatná ön Villányból, hogy mit akarnak a szigetváriak? Egy kicsit segítek: Bajnai Gordon szigetvári fórumán megjelent kétszáz fős tömegnek már elege van abból a vircsaftból és annak szomorú következményeiből, amit ön és fideszes képviselőtársai művelnek ebben az országban és Európában. Ők nem ezt akarják, ez biztos!

Mint arról már értesülhetett az országos sajtóból, nyugtalanító dolgok derültek ki a Bajnai Gordon csütörtöki szigetvári fórumán megjelent néhány tüntetővel kapcsolatban. Nyomós okunk van feltételezni, hogy Kolovics János polgármester, városi Fidesz elnök hatalmával és a kiszolgáltatott emberek helyzetével visszaélve, közmunkásokat rendelt ki tüntetni a válságkezelő miniszterelnök ellen. Ezt egy a birtokunkban lévő videofelvétel is tanúsítja, hogy ne legyen olyan könnyű mindezt letagadniuk.

Kérem, vonja le a fentiekből a konzekvenciákat és maga illetve pártja nevében kérjen bocsánatot a szigetváriaktól!

 

Üdvözlettel,

Berkecz Balázs

Együtt-PM aktivista

Bajnai Gordon szigetvári fórumának főszervezője

Hirdetés
Előző cikk
Következő cikk
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő