16 C
Pécs
hétfő, október 21, 2024
KezdőlapAbszolút NőPszichéÍgy fogyaszd le a gyereked

Így fogyaszd le a gyereked

Gyakran már kisgyermekkorban kialakulnak olyan testi tünetek, amelyek a túlsúly következményei. Pécsett újfajta, Svájcban kidolgozott módszerrel is kezelhetők a súlyfelesleg miatt kialakuló betegségek, valamint a fogyáshoz, a helyes életmódhoz is segítséget kaphatnak az érintettek.

Gyermekkori elhízás

Mivel Magyarországon az óvodások csaknem fele túlsúlyos vagy kövér, ezért nagy szükség van a szülők kontrolljára.

– Az elhízás következtében már gyermekkorban kialakulhatnak azok a civilizációs betegségek, amelyek ötven éve csak a felnőttekre voltak jellemzőek: magas vérnyomás, cukorbetegség, májfunkciók romlása, vérzsírszintek előnytelen változása, valamint ízületi és csontrendszeri panaszok – hívja fel a figyelmet dr. Steindl Tímea, orvos-természetgyógyász, gyermekgyógyász szakorvos, homeopátiás orvos. A doktornő a Vitális Tér Terápia alkalmazásával már kisgyermekkortól vizsgálja a túlsúly következtében kialakuló betegségeket és segítséget nyújt azok orvoslásában.

Ma már a gyerekeket is fenyegetik a krónikus civilizációs betegségek


Az eljárás lényege

A Vitális Tér Terápiát Dr. Siegfried Kiontke német fizikus orvosokkal és természetgyógyászokkal együttműködve, 1995-ben kezdte alkalmazni tizenöt évig tartó kutatómunka eredményeként. A vitális tér terápia a természetgyógyászati alapokat a modern biofizika kutatási eredményeivel ötvöző eljárás.

A ,,vitális” arra utal, hogy a gyógyítás valamilyen élő szervezetre vonatkozik, a ,,tér” azokat az elektromágneses erőket jelenti, amelyeket a szervezet kisugároz, és amelyek vezérlő szerepet töltenek be az egészségünkben, a ,,terápia” pedig maga a gyógykezelés, amelynek során mérhető és a szervezetet támogató elektromágneses jelek alkalmazásával a test saját funkcióit normalizálják.

Az elektromágneses jelek bevezetésével az öngyógyító erők újra hatékonyakká válnak. Ilyen előkészítés után a toxinok, vírusok vagy allergének okozta terhelések nagy valószínűséggel sikeresen elvezethetők. A terápia azért hatékony, mert a beteg szervezetben a MitoSan-készülékkel a sejtek elégtelen ellátását ellensúlyozza, ezzel egyidejűleg a BemiSan-készülékkel a célzott terheléseket csökkenti.

A Vitális Tér Terápiát más betegségek mellett az elhízás következtében kialakuló megbetegedések diagnosztizálásában, illetve gyógyításában is sikerrel alkalmazzák – akár fitoterápiás és homeopátiás módszerekkel együtt is. Pécsett a túlsúly kezelésére és a fogyásra vonatkozóan egyéni táplálkozási tanácsokat, illetve személyre szabott kezeléseket is kapnak az érdeklődők.

Nagyon fontos a tudatos életmódra nevelés

Gyógyulás a család segítségével

A doktornő rendelőjében gyakran megfordulnak olyan családok, amelyekben a gyermekek a túlsúly következtében kialakult betegségekkel küszködnek. Az ilyen csemeték kezelésében a családi háttérre is szükség van.

– A megelőzést már az igen korai gyermekkorban el kell kezdeni, amikor kialakítjuk az életre szóló szokásokat. Egyértelmű, hogy az elhízás elleni legjobb fegyver a kiegyensúlyozott családi élet, a teljes értékű táplálkozás és a sok mozgás. A szülők leghatékonyabban úgy csökkenthetik a problémák kockázatát, ha minimalizálják a hízás esélyét: bátorítják, modellálják és támogatják az egészséges étkezési szokásokat és a mozgásban gazdag életmódot – vallja a gyermekorvos.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő