16 C
Pécs
hétfő, október 21, 2024
KezdőlapAbszolút NőPszichéTermészetes csodaszerek

Természetes csodaszerek

Persze, ismerünk néhányat, de talán nem eleget. Ezért összegyűjtöttünk három kevésbé ismert természetes készítményt, melyekkel megőrizhetjük egészségünket. 

Noni Juice

Mi az a Noni?

Egy a Csendes-óceán szigetein, Ázsiában és Ausztráliában őshonos gyümölcs. Kicsi, négyszögletes örökzöld bokor, de akad belőle több méteresre megnőtt óriási példány is.

Levelei sötétzöldek és vastagok,  termése tojás alakú, mely először zöld, majd érés közben besárgul és kellemetlen szagot kezd árasztani.

Mire jó?

A kutatások kiderítették, hogy a Noni xeronint, illetve különösen sok proxeronint tartalmaz, amely a xeronin elővegyülete. A xeronin egy viszonylag kicsi, de nagyon aktív és az emberi test sejtjeinek helyes működéséhez elengedhetetlen anyag, mely molekuláris szinten fejti ki hatását, és a sérült sejteket gyógyítja.

A kilencvenes években a világ több pontján kutatók tucatja kezdte elemezni a Nonit, hogy felfedezzék a benne rejlő titkot. A vizsgálatokból kiderült, hogy a Noni fájdalomcsillapító hatása eléri a morfium erősségének 70 százalékát. Ezen kívül alkalmazható magas vérnyomás és cukorbetegség esetén, továbbá erőteljes stresszoldó hatása van, és szabályozza az alvás-és menstruációs ciklust, valamint segítik a sejtregenerálódást.

Ám a kutatásnak még közel sincs vége. Még hosszú évekbe telhet, mire a Noni összes összetevőjét elemzik és megvizsgálják.

noni

Szőlőmag-őrlemény

Mi az a szőlőmag-őrlemény?

A nevéből elég egyértelmű, őrölt szőlőmag. Egyébként a szőlőmag az egyik leghatásosabb természetese antioxidáns, ezt először dr. Szentgyörgyi Albert, Nobel-díjas tudósunk írta le.

Az őrleményben  nagy töménységben jelen lévő polifenol vegyületek semlegesítik a szabad gyököket, melyek az öregedési és az általános leépülési folyamatokban játszanak szerepet. A készítmény antioxidáns hatása egyébként a C-vitaminnál hússzor, az E-vitaminnál ötvenszer erősebb.

Mire jó?

Ajánlott keringési problémák megelőzésére, hajszálérszűkület és allergia enyhítésére, immunrendszer erősítésre. Ezen kívül védi és erősíti a kötőszövetet, fokozza a bőr rugalmasságát, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint. Segít az ízületek egészségének megtartásában, jelentősen csökkenti a gyulladásokat. Hatóanyaga képes átjutni a vér-agy gáton is, így megóvja az agysejteket a szabad gyökök roncsoló hatásaitól. Segít a koleszterinszint beállításában.

szőlőmag

 

Schüssler-sók

Mi az a Schüssler só?

Dr. Wilhelm Schüssler német származású orvos 1873-ban fejlesztette ki a sóterápiát.

Schüssler hosszú évekig vizsgálta betegei vérképeit, majd később elhamvasztottak maradványait is analizálta; ekkor fedezte fel a következőket: függetlenül attól, hogy kinek a csontját, szövetét vagy szervét vizsgálta (férfi, nő, gyermek, agg), ezek rendre kevesebb mennyiségben tartalmaztak bizonyos ásványi kötéseket, mint az egészségeseké.

Eredményei egyvalamiben megegyeztek: mindig csakis 12 ásványi kötés fordult elő, melyből arra következtetett, hogy ennek a 12 sónak létfontosságúnak kell lennie a szervezet számára, hiányuk különböző betegségekhez vezet, pótlásuk viszont az általuk kiváltott betegségek gyógyulását eredményezi. Ezzel meg is született a terápia.

Mire jó?

A Schüssler-féle biokémiai életsók létfontosságú és természetes anyagok, mindenféle mellékhatástól mentesek, se nem gyógyszerek, se nem drogok. A testbe való gyors felvételnek köszönhetően rögtön a sejtek belsejébe juthatnak, és az ott kialakult zavart ásványanyag-háztartást egyenlítik ki. Miután ezt megtették, a szervezet öngyógyító ereje ismét aktív lehet.

Schüssler

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő