17 C
Pécs
péntek, szeptember 20, 2024
KezdőlapAbszolút NőFészekMama, kérlek meséld el nekem...

Mama, kérlek meséld el nekem…

Van néhány olyan dolog, amiket jó, ha egy lány megtanul édesanyjától, mert ezek egész életében elkísérik és segítenek neki. Készítettünk egy ötös listát, mik azok a jó tanácsok és tippek, amiket mindenkinek érdemes ellesnie anyutól.

„Csak serényen, kis söprű…”

Elsőre teljesen egyértelműnek tűnik ez a pont, ugyanakkor nem árt felhívni a figyelmet arra, hogy a „jó háziasszony” szerep tanulható. Aki jó mintákat lát otthon, például anyukája rendszerető és szívesen sürög-forog a konyhában, az természetesen átveszi ezt a gyakorlatot és saját háztartása kapcsán is igénye lesz arra, hogy minden rendben legyen. Persze ehhez a szülőnek be kell vonnia gyermekét a házi teendőkbe, hogy az tisztában legyen vele, mennyi mindenre kell odafigyelni az élhető otthon érdekében.

anya lánya

A konyha ördöge

A konyhai praktikákat ma már sokszor nem anyutól tanulják a lányok, hiszen esetenként nincs rá szükség, hogy az otthon töltött évek alatt fakanalat ragadjanak. Viszont egy-két alapfogást érdemes ellesni a kedves mamától, még akkor is ha, az internet már a konyhában is sokat segít mindenkinek. Ott van például a rántás: megnézhetjük egy könyvben vagy a neten lépésről-lépésre, de mégis maradandóbb az élmény, ha édesanyánk mellett lessük el a folyamatot. A családi recepteket, ízeket azért is érdemes tovább örökíteni, mert gasztroforradalom ide vagy oda, néha nincs szívmelengetőbb, mint a nagymama békebeli mézeskalácsát majszolgatni.

„Már megint itt van a szerelem”

Nem árt, ha az anyukák előre felkészítik kislányukat, hogy ez a csodás érzés néha a legnagyobb fájdalmat tudja okozni. Emellett nagyon fontos, hogy a lányok tudják, mit akarnak, mire van szükségük és ehhez ragaszkodjanak, mikor párt választanak. A párkapcsolatok kapcsán talán a legfontosabb alaptézis, hogy a sikeres együttlét receptje a kölcsönös tisztelet, őszinteség, odafigyelés és hogy valódi társunkként tekintsünk a másikra. Egy anyukának nem szabad belehajszolnia kislányát a nem megfelelő férfi karjaiba, hanem inkább arra kellene tanítania, hogy tudja, miért kezd bele egy kapcsolatba vagy akár miért zárja le.

anya_lánya

Büszkeség és balítélet

Egy igazi nőnek van tartása, e kapcsán is sokat tanulhatunk őseinktől. Igaz ez az elbaltázott, kínos „miért nem hív?” helyzetekre, az emberi kapcsolatokra és a munkahelyi boldogulásra is. Anyu jobban teszi, ha azt is megtanítja, hogy érdemes inkább gyanakodni, mint naivan bedőlni valakinek. Ráadásul ez alapján barátainkat is jobban megválogathatjuk, elvégre sokat elárul rólunk, kiket engedünk közel magunkhoz.

„..nem mosol bugyit hogy tiszta legyél/ az Akropoliszra…”

Néhány alapvető, időtlen öltözködési, sminkelési és szépségápolási szokást is hagyhat a büszke mama a kislányára. Biztos sokan találkoztak azzal a jó tanáccsal, miszerint mindig legyen rajtunk vállalható fehérnemű, és természetesen nem az alkalmi szexuális kalandok miatt, hanem mert sosem tudhatjuk, mikor történik valami baj. Ezt általános kontextusban úgy érthetjük, egy nőnek mindig arra kell törekednie, hogy a lehetőségeihez képest maximálisan ápolt legyen a megjelenése.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő