13 C
Pécs
péntek, szeptember 20, 2024
KezdőlapHírzónaPénzért vizsgáztak sikeresen

Pénzért vizsgáztak sikeresen

Az érintettek döntő többségét, köztük a fő vádlottakat illetően hatályon kívül helyezte a korábbi ítéletet a Pécsi Ítélőtábla csütörtökön, és új eljárásra kötelezte az elsőfokú bíróságot a szekszárdi jogosítványügyben.

A táblabíróság súlyos eljárási hibák és megalapozatlanság miatt az ötven vádlottból csak tíz esetében tudott érdemben foglalkozni a Szekszárdi Törvényszék egy évvel ezelőtt hozott döntésével.

A perben az ügyészség a Nemzeti Közlekedési Hatóság volt vizsgabiztosát, ügyintézőjét, két autósiskola vezetőjét, egy oktatót és autóvezető tanulókat vádol azzal, hogy 2005 és 2008 között pénzt kértek, fogadtak el, illetve adtak a sikeres vizsgák érdekében.

A Pécsi Ítélőtábla Dr. Makai Lajos vezette tanácsa az ügyben október 17-én hirdetett ítéletet másodfokon. A Szekszárdi Törvényszék ítéletét az ítélőtábla 40 vádlott – köztük az ügy főszereplői, a vizsgabiztos és az oktatók – vonatkozásában különböző okokból érdemben
felülbírálatra alkalmatlannak találta és azt hatályon kívül helyezte. Öt vádlott tekintetében helybenhagyta az ítéletet, öt vádlott esetében pedig súlyosított az első fokon kiszabott büntetésen.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő