15 C
Pécs
péntek, szeptember 20, 2024
KezdőlapAbszolút NőmeNőkHajnövesztésre fel!

Hajnövesztésre fel!

A rövid haj irtó jól tud kinézni, azonban megesik, hogy erre is ráununk és valamivel hosszabb fazont hordanánk. Már csak az a kérdés, mihez kezdjünk frizuránkkal addig, amíg el nem érjük a kellő hosszt? Biztos sokan szembesültek már a hajnövesztés nehézségeivel, a „sehogy se áll” esettel. Az alábbiakban Forró Édua, a Dudás-Hajas Szalon fodrásza ad néhány jó tanácsot.

Belső táplálás

Hajunk állapotát (is) nagyban befolyásolja, hogy mit eszünk. A helyes táplálkozás elengedhetetlen a szervezet megfelelő működése érdekében. A hajhagymáknak sok vitaminra és nyomelemre van szükségük, ezek hiánya hajhulláshoz, matt, száraz, töredezett vagy épp túl zsíros haj kialakulásához vezet. Ezeket a „tüneteket” akár diéta is okozhatja, ezért nagyon figyeljünk oda, hogy szervezetünk vitaminháztartása mindig kiegyensúlyozott legyen! Ezekre van szüksége a sörényednek: A-, B-, C-, E-Vitamin, Biotin, Folsav, fehérje (a haj összetételének kb. 98 százaléka fehérje).  A legjobb természetes módon, a táplálékkal együtt bevinni ezeket a szervezetbe, de a különféle bolti vitaminokkal is pótolhatjuk a szükségleteinket.

Külső regenerálás

Természetesen a hajunknak külső ápolásra is szüksége van, azonban a boltokban található ezernyi hajápoló termék között könnyen elveszhetünk, hiszen minden hajtípusnak másféle táplálásra van szüksége. Célszerű tehát szakértő tanácsát kérni a számunkra leginkább megfelelő termék kiválasztásához és ha valami egyszer bevált, akkor felesleges variálni, mindig valamilyen újdonságot kipróbálni. Az időjárási viszontagságok is megviselhetik sörényünket, ősszel például nagyon alaposan meg kell szárítani a hajunkat és a szeles, hűvös napokon ajánlott a sapka viselete.

Ne kerüld a fodrászt!

Figyelem! Hajat nem úgy kell növeszteni, hogy 3-4 hónapig a fodrász közelében se megyünk! Nagyon fontos, hogy egészségesen legyen tartva a frizuránk, amihez ún. egészségügyi vágásra is szükség van. A köztes időben kérjük ki a fodrászunk segítségét a stylingolásban is! Sok olyan fazon létezik, ami alkalmas lehet az átmeneti időszak átvészelésére, jó választás lehet például egy olyan frizura, amit különféleképp lehet fésülni. A lényeg, hogy a „növesztem a hajam” nem kifogás a formátlan, semmilyen hajviseletre.

Két példa

A szőke változat előnye, hogy hagyományos fazon, így a konzervatív stílus kedvelői is bátran viselhetnek ilyen vagy ehhez hasonló frizurát.

szőke

A barna sorozat kicsit merészebb, bevállalósabb hölgyeknek ajánlott, akiknek a praktikusság mellett az is számít, hogy szuperdivatos legyen a frizurájuk.

barna

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő