-1 C
Pécs
vasárnap, november 17, 2024
KezdőlapAbszolút NőFészekFinom falatok pár hozzávalóból

Finom falatok pár hozzávalóból

Ennél valami finomat, de nem akarsz nagy bevásárlásra menni, esetleg hó végén már nincs is nagyon miből? Összegyűjtöttünk néhány olyan fogást, amihez elegendő mindössze öt hozzávaló, mégis laktató, gusztusos és finom lesz a végeredmény.

 

[box title=”Zöldséges-sonkás lepény (Forrás: 5 hozzávaló)” box_color=”#238100″]

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 doboz krémsajt
  • 1 közepes cukkini
  • 1 közepes répa
  • 10 dkg (bármilyen szárított, szeletelt) sonka

Elkészítés:

Hámozd meg a répát, majd a cukkinivel együtt mosd meg. Zöldséghámozó segítségével vágd fel őket vékony szeletekre. Ez úgy a legegyszerűbb, ha a zöldséget a vágódeszkára fekteted, az egyik végét megfogod és végighúzod rajta a zöldséghámozót. Ha szeletelt sonkát veszel, akkor eleve nagyjából ilyen vastagságúak a szeleteid, ha nem, akkor vágd fel a sonkát is ilyen leheletvékonyra. Terítsd ki a tepsibe a leveles tésztát. Mivel a tésztát sütőpapírral együtt csomagolják, arra külön nem lesz szükség.

Fektesd szép sorban a lepényre a zöldségeket és a sonkát. Ha marad a sonkából, akkor a tészta széleire is tegyél belőle, így amikor felhajtasz 1-1 cm-t a lepény széleiből, a hajtás alá is jut belőle. Tedd a lepényt 200 °C-ra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd ropogósra. Ha marad a répából és cukkiniből, kis olívaolajjal meglocsolva finom salátát rittyenthetsz belőle a lepény mellé.[/box]

lepény

[box title=”Fokhagymás-csilis-olajos spagetti (Forrás: Ötvenen túl)” box_color=”#e9c65e”]

Hozzávalók (4 személyre):

  • 40 dkg spagetti
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 teáskanál szárított csili (vagy ízlés szerint)
  • 4 nagy marék reszelt parmezán

Elkészítés:

A spagettit sós, lobogó vízben főzd meg (a csomagoláson feltüntetett idő alatt). Közben egy mély serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, add hozzá a tört fokhagymát, szórd bele a csilit. Addig pirítsd, míg fel nem száll a fokhagyma illata, ez kb. fél perc. Húzd félre a serpenyőt a lángról, a kifőtt tésztát szűrd le. Öntsd serpenyőbe, alaposan keverd össze, hogy mindhol beborítsa a fűszeres olaj. Tálald frissen parmezánnal megszórva.[/box]

fokhagymás spegetti

[box title=”Sajtfelfújt (Forrás: Recept neked)” box_color=”#ffb548″]

Hozzávalók:

  • 2 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 4 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Alaposan keverd ki a tejfölt a tojások sárgájával, majd add hozzá a lisztet, két evőkanál reszelt sajtot, a tojások kemény habbá vert fehérjét, végül sózd meg. Öntsd kivajazott őzgerincformába (vagy kisebb pudingformákba), és tedd a forró sütőbe, vízzel félig telt tepsibe állítva. Először erős, majd mérsékelt lánggal 45 percig süsd, ha a teteje korábban pirulni kezdene, egy papírlappal fedd le. Végül a felfújtat borítsd egy tálra, locsold meg olvasztott vajjal, és a maradék reszelt sajttal hintsd meg. Forrón tálalva a legjobb.[/box]

sajtfelfújt

[box title=”Fahéjas túrókrém (Forrás: Mindmegette)” box_color=”#b32000″]

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 3 dl tejszín
  • 5 ek. cukor
  • 1 ek. fahéj
  • befőtt vagy friss gyümölcs

Elkészítés:

Törd át villával a túrót, keverd simára a cukorra és a fahéjjal. Verd kemény habbá a tejszínt, majd óvatosan keverd a túróhoz. Töltsd tálkákba, tegyél a tetejére befőttet vagy friss gyümölcsöt, de akár rétegezheted is.[/box]

túrókrém

[box title=”Fehér csoki mousse eperrel (Forrás: Nosalty)” box_color=”#ff1a20″]

Hozzávalók:

  • 1 tábla (10 dkg) fehér csokoládé
  • 1 zacskó (2,5 dl) hideg habtejszín
  • 25 dkg eper

Elkészítés:

Tedd fel a vizet forrni egy edényben. Tördeld bele a csokoládét egy olyan tálba, mely ráilleszthető a vizes edényre. Tedd rá az edényre, a vizet kezdd el melegíteni. A fehér csoki érzékeny a melegre, hő hatására könnyen összeugrik. Ezért figyelj, hogy a víz ne forrjon, csak melegedjen. Ha az összes csokidarab elolvadt, vedd le a tálat az edényről, tedd félre. Az alaposan behűtött habtejszínből verj kemény habot. Keverd hozzá óvatosan a felolvadt csokoládét. Tedd a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen. Addig negyedeld fel az epreket, a felét adagold poharakba vagy tálkákba. Oszd el a krémet is, végül halmozd rá a pohárkákra a maradék epret. Néhány órát hagyd állni a hűtőben fogyasztás előtt.[/box]

fehér csoki mousse

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő