Itt a tikkasztó meleg, vagyis egyben a grillszezon! Ilyenkor pedig nincs jobb egy grillezett vasárnapi dinnyénél… Igen, dinnyénél! Mutatunk nyolc olyan ételt, desszertet, gyümölcsöt, amelyekről sose gondoltuk volna, hogy feledhetetlen fogás készülhet belőlük a rácson!
Korábban írtunk az isteni steak pác receptekről, a steak hús elkészítéséről és trükkjeiről. Azonban nemcsak húsételek és a zöldségek grillezhetők, hanem akár a gyümölcsök is! Sőt, komplett desszert is elkészíthető a vasrácson. Lánczos Sándor gasztronómiai guruval összegyűjtöttünk nyolc olyan fogást, amit biztosan nem felejt el a vendégségbe érkező nagymama.
1. Őszibarack
A félbevágott barackokat nyugodtan dobáljuk a grillre, pár percig hagyjuk rajta, majd egy kis fahéjjal és egy gombóc vanília fagyival fogyasszuk desszertnek. Ízlelőbimbóink biztosan meg fogják hálálni.
2.Banán
A banánokat metsszük be, tömjük jól meg pillecukorral és csokidarabokkal, majd dobjuk a grillre. A cukor és a csoki a meleg hatására megolvad és összekeveredik a banán isteni ízével. Öt-hat perc alatt kész is. Ha van egy kis müzlink, tökéletes befejezés tud lenni az ebéd után.
3. Dinnye
A görögdinnyének csodás, egyedi ízt ad a grillezés. A vasrácson annyira meg tud változni a textúrája és a színe, hogy ha a zöld héja nincs rajta, akkor látszatra akár a vörös tonhallal is összetéveszthető! Nem kell más hozzá, csak egy kevés olívaolaj, majd ha már látszanak a rács nyomai a gyümölcsön, akkor vegyük le és kevés sóval és őrölt borssal hintsük meg! Már tálalható is!
4. Fánk
Egy jó kis cukormázas fánk, amelyet forró, olvasztott csokiba mártogatunk, nem egy diétás fogás, az biztos, de most nem is a vonalak megőrzése a cél! A fánkokat mártsuk bele cukormázba, akár még egy kevés kókuszreszelékbe is, majd dobjuk rá a grillre. Ha készre sült, olvasztott csokiba mártogathatjuk. Ez a recept hasonlít a spanyol churros édességhez.
5. Avokádó
Az avokádó még rengeteg meglepetést tartogat számunkra, ugyanis nagyon egészséges, és napról napra többet tudunk meg az elkészítéséről. Akár grillezhető is, ami után pontosan ugyanúgy használható, mint nyersen. Szendvicseinket kenhetjük meg vele, guacamolénak keverhetjük be, vagy akár köretként is fogyaszthatjuk.
6. Kalács
A kalács akár pirítósként, akár grillezve is tökéletes. Fagyival, bogyós gyümölcsökkel, gyümölcsöntettel szintén fantasztikus desszertet varázsolhatunk belőle. A füstös íz pedig feldob mindent ételt a nyáron.
7. Pizza
Gondoltuk volna, hogy pizzát nem csupán a sütőben készíthetünk? A pizza ugyanis grillen is elkészíthető, és így ez is megkapja azt a bizonyos extra füstös ízt.
8. Ananász
A friss, és a konzerves ananásznak egyaránt nagyon jót tesz a szabadban való sütés, ezért ne habozzunk, dobáljuk rá ezeket is a grillre!
[note note_color=”#ff6b77″]
Mindez a tudás igazán hasznos lehet, ugyanis a Bor, Mámor, Pécs keretein belül rendezett Extrém Grill Bajnokságon május 9-én 14 órától összemérhetjük tudásunkat a legjobbakkal! Az eseményért és a jelentkezéshez kattintsunk IDE![/note]