A korábbiakhoz hasonlóan sportpszichológus segítségével is készül a magyar csapat a Bocuse d’Or januári világdöntőjére – mondta el a Bocuse d’Or Akadémia elnöke az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
Hamvas Zoltán kifejtette: augusztus végén kezdődött az öt hónapos felkészülési időszak. Ez – mint kiemelte – óriási erőt emészt fel, hatalmas koncentrációt igényel. Ezért a kikapcsolódásra is odafigyelnek: többek között koncertekre mennek.
Az akadémia elnöke azt is elmondta, hogy a támogatásoknak, szponzoroknak köszönhetően sikerült egy olyan versenyboxot felépíteni, amelyben a lyoni versenyhez hasonló körülmények között, ugyanolyan gépekkel és eszközökkel tudnak felkészülni.
Hamvas Zoltán kiemelte: a Bocuse d’Or a világ legrangosabb szakácsversenye, ahol a „csúcsgasztronómia” méri össze tudását. A 2017. január 24-25-i, világdöntőbe huszonnégy ország jutott be. A magyarokat Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány képviseli. A versenyzőknek 5 óra 35 percük lesz arra, hogy elkészítsék a menüt, amelynek többek között tengergyümölcseit és vegán zöldséget is tartalmaznia kell.