A cukrász szakma elmúlt éveinek egyik legnagyobb innovációja a „Ruby” fantázianevű kakaóbabfajtából készült rózsaszín csokoládé. Évtizedes kutatómunka eredménye az ét-, tej- és fehércsoki után a negyedik csokoládéfajtaként emlegetett rózsaszín csoda, amit már Pécsen is kóstolhatunk.
Az édesszájúak készüljenek, ugyanis a rubincsokoládé vágyaik netovábbja lehet! Mintegy nyolcvan éve nem volt hasonló innováció csoki-fronton, ekkor rukkoltak elő – a tejcsoki és az étcsoki után – a svájci csokoládékészítők a fehércsokoládéval. Most a negyedik típussal bővült a család, melyet már Pécsen is kóstolhatunk!
Rózsaszín, mégis teljesen természetes!
A kesernyés, gyümölcsös ízvilágú édesség nem egy hozzáadott színezéknek köszönheti színét, hanem a Ruby névre keresztelt kakaóbabfajtának, melynek magvai természetükből adódóan rózsaszínűek. Az ominózus gyümölcsöt éretlenül szedik le, amikor még élénk rózsaszín színben pompázik, így lesz különleges árnyalata a belőle készülő csokoládénak. A rubincsokoládé pontos előállítási folyamata azonban hétpecsétes titok, a cukrászipar ugyanis évtizedek óta kísérletezik, hogy megalkossa a mennyei rózsaszín csokit. Egy biztos: se színezéket, se aromát nem használnak előállítása során, ez egy teljesen natúr, egészséges finomság.
Először a világ egyik legnagyobb csokoládékészítő cégének, a zürichi székhelyű Barry Callebaut-nak sikerült kidolgoznia a különleges receptúrát, a terméket tavaly ősszel be is mutatták Shanghaiban, ez jutott el hozzánk is.
– Magában hordozza a piros gyümölcsök jegyeit, ezáltal enyhén savanykás. Szeptembertől hazánkban is forgalomba hozták, az elmúlt időszakban pedig pécsi cukrászdák és séfek is beszerezték a különlegességet – mondta Veszprémi Flóra, a Jókai Cukrászda üzletvezetője. – Vannak hasonló csokik és próbálkozások, például lehet találkozni a málnával ízesített fehércsokoládéval, mely szintén rózsaszín, de ez nem azonos az újdonsággal.
[su_box title=”Kipróbáltuk!” style=”soft” box_color=”#ff99cc” radius=”2″]Mi is éltünk a lehetőséggel, és kipróbáltuk a különleges finomságot. A jóslatok beigazolódtak: valóban egy üde, gyümölcsös ízvilágú édességről van szó, ami nem csak a már-már túlzottan édes tejcsokoládé-imádók kedvence lehet. A kesernyés, piros bogyósgyümölcsök karakteres ízével kecsegtető, igazán kellemes Ruby három riválisánál, az ét-, tej- és fehércsokinál is sokkal ígéretesebb jövő előtt áll. [/su_box]