A sült kolbászról mindenkinek az utcai étkezés jut eszébe. Nincs még egy olyan étel a világon, ami ilyen egyszerűen elkészíthető lenne puritán körülmények között is, nem is véletlen, hogy számtalan formában ennyire népszerű, akármerre megyünk a nagyvilágban.
A street food a kedvező árú, a hely ízlésének megfelelően elkészített, utcán is elfogyasztható tápláló étel, aminek hamarosan eljön a szezonja. Az utcai büfék kínálata pedig elképzelhetetlen sütni való kolbász, lángos és hot dog nélkül.
Szabadban enni jó
A gyorsétkezde nem mindig a hamburgerezést jelentette. Gyerekkorunk szép emlékű büfékocsi-kínálata máig élénken él bennünk. A szűk étlappal, de kiszámítható minőségben szolgáltató büfék kitelepüléssel vagy szezonon kívül fixen helyen is kiszolgálták a vendégeket, akik egész évben élvezhették az olcsó, házias ízeket. Az egyszerű, de ízletes étel- és italkínálat azóta is megszokott szereplője a vízpartoknak, piacoknak, majálisoknak. A szabadban, piacon étkezésnek ugyanis kivételes hangulata van.
Ezt az érzést lovagolták meg a piaci gasztrobüfék, amik a betérő lakosok mellett a külföldi turistákra is erősen építenek. Kézműves termékeik a régi megszokott alapokból indulnak ki, de valami újat és pikánsat is tartalmaznak. Mindenesetre elképzelhetetlenek jó minőségű húskészítmények nélkül.
Sok helyen még mindig ugyanúgy sütik a kolbászt, hurkát, hekket, amihez savanyúságot és friss kenyeret kínálnak. A csípős cseresznyepaprikával bolondított egyszerű fogásokat a lakókocsi vagy bódé melletti könyöklőn vagy padon is elfogyaszthatjuk, aminek igazán különleges hangulata van.
Süssünk kolbászt otthon is
A sült kolbász a másnaposság legjobb ellenszere. Ha kiadós reggelire vagy megfizethető árú ebédre vágysz, ki sem kell mozdulnod otthonodból. Ezt a magyarosan fűszerezett, csípős ételt egyszerűen és gyorsan elkészítheted vendégeidnek, vagy akár magadat is meglepheted vele. Tegyél próbát omlós és kellően zamatos hústermékeinkkel. Válogass kedvező árú minőségi termékeink közül és süss Te is isteni kolbászokat.
A sütni való kolbász kiválasztása során az alapanyag minősége fontos tényező. Ha nem szeretnéd, hogy kidurranjanak sütés közben és kiszáradjanak, kifejezetten sütőkolbászt válassz alapanyagnak, ami ugyan nem olcsó, de grillezni is tökéletes.
A kolbászsütés klassz dolog
A fagyasztott termékektől nem kell tartanod. A több hónapig elálló készételek sütése viszont eltér a friss szálakétól. Sose olvaszd ki teljesen a fagyasztott terméket, és ne szurkáld meg, mert így nagyobb az esély a kidurranásra. A friss kolbászt viszont kifejezetten ajánlott megszurkálni, hogy a benne lévő buborékok ne feszítsék szét. A sütőt tilos előmelegíteni, ha jót akarsz magadnak. A szétfröccsenő zsír ellen pedig használj magas falú tepsit, amiben a köretet is mellé teheted, és fedd le a kolbászokat sütés közben. Ha kedvet kaptál, rendelj még ma a KolbászPosta.hu-tól!
(x)