Hirdetés

A Biokom NKft. által indított lakossági igényfelmérés visszajelzései alapján a környék lakói szeretnének buszvárót az Ágoston téri buszmegállóba. A városüzemeltetési társaság ezért megkezdte egy új utasváró kiépítésének munkáit – közölte a városvezetés pénteken reggel.


Mint ismert, január végén indított lakossági igényfelmérést a Biokom NKft. azzal kapcsolatban, hogy a környéken élők szükségesnek látják-e egy fedett utasváró telepítését az Ágoston téri buszmegállóba. Az erről szóló tájékoztató szórólapot összesen 130 háztartáshoz juttatták el az Alsóhavi utcában, a Márton utcában, a Losonc utcában, az Ady Endre utcában, az Ágota utcában, valamint az Ágoston téren. Az érintettek az utasváró iránti igényeket február 4-ig küldhették el egy külön erre a célra létrehozott email címre – írják.

– A beérkezett visszajelzések alapján a környéken élők kivétel nélkül örömmel fogadnák az építmény kihelyezését. A lakókkal folytatott személyes beszélgetéseim is ezt erősítették meg, ezért kezdeményeztem, hogy a Biokom NKft. építse meg a szabványos fedett várót – idézi a közlemény Horváth Tamást, a terület egyéni önkormányzati képviselőjét.

A városüzemeltetési társaság – folytatódik a közlemény – megkezdte a városképbe illő, tartós anyagminőségű, megfelelő komfortot biztosító utasváró gyártását. Ma a betonozási munkálatokkal kezdődik a kivitelezés, az új várót pedig – ha az időjárás megfelelő lesz – várhatóan március közepén helyezik ki a helyszínre.

Az előzményekkel kapcsolatban többször megírtuk már, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt előzetes egyeztetés és engedélyeztetés hiányában helyezett ki egy utasvárót még decemberben az Ágoston tér keleti oldalán lévő megállóba. A párt aktivistái az építményt a lakossági igényekre hivatkozva helyezték ki, noha sem a városüzemeltetési vállalathoz, sem a pécsi önkormányzathoz addig nem érkezett ilyen jellegű bejelentés. Mivel az utasváró kialakítása és elhelyezése nem volt megfelelő, azt a városüzemeltetési társaság január 22-én a saját telephelyére szállította megőrzésre. Közben pedig elindították az igényfelmérést arra vonatkozóan, hogy a környéken élők valóban szükségesnek látják-e ott egy fedett utasváró kihelyezését.

Korábbi cikkeink a témáról:

KUTYAPÁRT-BUSZMEGÁLLÓ: NEM ÉRKEZETT ÉRDEMI VÁLASZ, ELSZÁLLÍTOTTÁK A VÁRÓT AZ ÁGOSTON TÉRRŐL

EGYEZTETÉST SÜRGET AZ ÖNKORMÁNYZAT AZ ÁGOSTON TÉRI BUSZMEGÁLLÓRÓL

PÉTERFFY ATTILA: A BELVÁROSBAN NEM, MÁSHOL VISZONT SZÍVESEN LÁTJÁK A KUTYAPÁRT BUSZMEGÁLLÓJÁT

ARRA KÉRI A KUTYAPÁRTOT AZ ÖNKORMÁNYZAT, HOGY BONTSÁK EL AZ ÁGOSTON TÉREN FELÁLLÍTOTT SZÍNES BUSZVÁRÓJUKAT

Hirdetés