12 C
Pécs
péntek, október 18, 2024
KezdőlapAbszolút PécsAdománygyűjtést szervez a pécsi zenekar a háborús menekültek részére

Adománygyűjtést szervez a pécsi zenekar a háborús menekültek részére

Rendhagyó koncertre készül a Pannon Filharmonikusok, ez alkalommal a közönség szavazatai alapján összeállított műsor, és a program mentén felkért karmester és szólista várja a közönséget március 5-én a Kodály Központba. A hangverseny nem csak emiatt „különleges”: aznap az ukrán–orosz háború menekültjeinek szervez gyűjtést a zenekar, melyre várják a pécsiek nagylelkű adományait.

A három kívánság koncertje

A beküldött szavazatok alapján Haydn és Mozart volt a legnépszerűbb zeneszerző, valamint Dvořák „Újvilág”, Az Újvilágból elnevezésű kilencedik szimfóniáját javasolták a legtöbben.
A közönség kívánságára tehát Mozart máig figyelemfelkeltőnek számító operája, a Don Giovanni nyitánya hangzik el, majd Haydn sokáig elveszettnek hitt klasszikusa, a C-dúr gordonkaverseny, végezetül pedig természetesen az Újvilág szimfónia csendül fel, amely nemcsak az amerikai Újvilágot, hanem a filmzenék új világát is megnyitotta – írja a PFZ ajánlójában.

A 18 órakor kezdődő zenei est karmestere Dobszay Péter Junior Prima díjas karmester és orgonaművész lesz, a szólista pedig az Európa-szerte számos díjat elnyert Szabó Ildikó csellóművész.

Adománygyűjtés az ukrán háborús menekültek részére

A Pannon Filharmonikusok a Katolikus Karitász pécsi szervezetével együttműködésben, a ZSÖK NKft. támogatásával vállal szerepet az ukrán háborús menekültek részére folyó adománygyűjtő kezdeményezésben.

Gyűjtést szerveznek március 5-én, szombaton a koncert napján.

Az adományokat már reggel 10 órától egészen a koncert kezdetéig, 18 óráig lehet leadni a Kodály Központ információs pultja melletti F08-as teremben.

A legnagyobb szükség konzervre, bébiételre, melegíthető tartós élelmiszerre, lekvárra,
mézre, gyümölcslére, azonnal fogyasztható csomagolt élelmiszerekre, hűtést nem igénylő tartós élelmiszerekre, pelenkára, higiéniai törlőkendőre, kézfertőtlenítőre, szappanra, papírzsebkendőre, pokrócra és hálózsákra (tiszta, kimosott állapotban) lenne. Várják emellett a pénzadományokat, a szálláshely-felajánlásokat és a befogadó családok jelentkezését.

A további segítségnyújtás módjairól és a részletekről a zenekar honlapján lehet olvasni.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő