Hasznos tippek pályázatíráshoz

Hirdetés

A pályázatoknak fontos szerepük van a vállalkozások életében, hiszen a segítségükkel önerő nélkül is lehet sok esetben finanszírozni a projekteket. A vissza nem térítendő támogatások nem véletlenül a legnépszerűbbek, hiszen kiváló lehetőséget nyújtanak a tervek megvalósításához.

Többféle forrásból lehet igényelni pályázati összegeket. Például hirdethetnek pályázatokat minisztériumok, alapítványok, önkormányzatok, vállalkozások, illetve érkezhet forrás az Európai Uniótól. További hasznos információ található a témában a Billingo oldalán.

Jó néhány oldal biztosít feliratkozási lehetőséget

Első lépésként minden esetben meg kell határozni a fejlesztési célt. Pontosan tudni kell, hogy milyen összegű támogatásra van szükség. Továbbá tisztában kell lenni az elvárásokkal, és meg kell határozni a megvalósítás minden egyes lépését. Ezt követően kell megkeresni az ideális pályázati lehetőséget.

Ma már számos gyűjtőoldal létezik, ahol felsorolásra kerülnek a különböző pályázati lehetőségek. Továbbá jó néhány oldal biztosít feliratkozási lehetőséget, és hírlevélben tájékoztat az aktuális tenderekről. Azonban sok időt és energiát vesz igénybe az ideális lehetőség megtalálása.

A pályázatírás nem egyszerű feladat

Jó lehetőséget kínál a célzott pályázatfigyelés, melynek segítségével szűrőkkel kell beállítani a megfelelő preferenciákat. Ennek köszönhetően kizárólag azokról a tenderekről jön értesítés, amelyek valóban relevánsak. További jó tanács, hogy nemcsak az ideális pályázatot kell megtalálni, hanem egy megbízható és tapasztalt pályázatírót is. Ugyanis a pályázatírás nem egyszerű feladat, egy szakember az igények felmérését követően segíthet a folyamatban.

Többek között előminősítést végez, melynek köszönhetően meg tudja mondani, hogy várhatóan milyen sikerrel indulna a cég az adott pályázaton. Ha az előminősítés pozitív eredménnyel zárul, akkor következik a pályázatírási konstrukció meghatározása. A tapasztalt pályázatíró a hazai és európai uniós pályázati rendszerben való eligazodásban is segít. 

Sikerdíjas, megbízási díjas és megosztott díjas pályázatírás

A pályázatírás lépései a következők: a pályázat megírása, a beadása és a befogadása. Ezt követi a hiánypótlás és a tisztázó kérdésekre történő válaszolás, illetve a döntés meghozatala a támogatással kapcsolatban. Természetesen a pályázatírás során a szakemberek díja is fontos kérdés. Háromféle kategória jellemző: sikerdíjas, megbízási díjas és megosztott díjas pályázatírás. Általában ezek közül lehet választani.

Ha valaki kezdő, vagy kevés az ideje, akkor mindenképpen érdemes pályázatíró segítségét kérni. Ennek köszönhetően rengeteg adminisztratív feladatot lehet kiszervezni a pályázatíró számára, például az előkészítést, a megírást, a megvalósítási szakasz levezénylését és természetesen a fenntartási szakaszt. Ezzel időt és energiát lehet spórolni.

(x)

Hirdetés