Hirdetés

A legnagyobb autógyáraknak beszállító cég pécsi üzemébe főként gépkezelő operátorokat, SMT operátorokat és raktárosokat keresnek.

A HARMAN a Samsung cégcsoport tagjaként az egyik legnagyobb autóipari gyártó Magyarországon. A cég pécsi telephelyén már 2015 óta van jelen, autóipari divíziójukat 2018-ban indították el. Azóta olyan, mindenki által ismert autógyárak beszállítójává váltak, mint például a Volkswagen-csoport (Audi, Volkswagen, Skoda, Porsche), a BMW, a Mercedes-Benz, vagy a Toyota, de jelen vannak olyan más vevők is mint a KIA, Ferrari, Fiat, Volvo vagy akár a Lamborghini.

Folyamatos toborzó-kampányuknak köszönhetően már több mint ezer főt foglalkoztatnak, a cégnél azonban nincs megállás: idén a kitűzött céljuk elérni, hogy a Szilva utcai üzemkomplexum autóipari területén 1200 fő dolgozzon. Petrovics Esztertől, a HARMAN HR vezetőjétől megtudtuk, hogy ehhez a létszámhoz

még 100 fő szükséges.

A toborzás szinte minden részlegüket érinti, ugyanakkor jelenleg legfőképp gépkezelő operátorokat, SMT operátorokat és raktárosokat keresnek. Hetente több felvételi nap is van a cégnél, amelyeken a jelentkezők az gyárat is megtekinthetik. A kiválasztási napon egy gyakorlati, összeszerelési feladatot kell elvégezni, melyet egy interjú követ.

Fontos tudni, hogy a HARMAN nem csak Pécsen, hanem a megyében is keresi leendő munkatársait. A cég – a dolgozók kérésére – májusban ingyenes céges buszjáratot indított Dombóvárról a pécsi telephelyre, augusztus óta Szigetvárról is. Petrovics Eszter hozzátette, hogy már tervezik, hogy több baranyai településre is kiterjesztik ezt a szolgáltatást.

Az új kollégákat nemcsak megtalálni szeretnék, hanem megtartani is: a HARMAN a kétszámjegyű inflációra reagálva három hónapig inflációs pótlékot fizet új és meglévő dolgozói számára egyaránt, emellett a próbaidő lejártát követően dolgozóik évközi béremelést is kaphatnak.

A cégnél nagy hangsúlyt fektetnek a munkavállalók lojalitásának erősítésére is, erre vonatkozóan külön programjaik vannak.

Ilyen például a „szenioritási bónusz”, amelyet a kollégák egy év után kapnak, mely az eltelt évek számával emelkedik. Munkatársaik továbbá kapnak cafeteriát, havi bónuszt, valamint „beválási bónuszt” is, amelyben azok a gépkezelő és SMT operátorok, valamint raktárosok részesülnek, akik letöltötték próbaidejüket. Ide tartozik a munkavállaló-ajánlási program is, amelynek lényege, hogy a vállalatnál lévő munkatársak beajánlhatják ismerőseiket a nyitott pozíciókra jutalomért cserébe, ezek akár több százezres összegek is lehetnek. A cégnél végeznek rendszeresen dolgozói elégedettségfelméréseket is, amelyeken meghallgatják és figyelembe veszik munkavállalóik releváns igényeit.

A munkavállalókat országosan megmozgató, csapatépítő programokkal is rendszeresen készülnek: Balatoni biciklitúra, nyári gyermektáborok, Ultrabalaton, Családi nap, Mikulás-ünnepség, jótékonysági akciók. Azt pedig szinte meg sem kellene említeni, hogy a leendő dolgozók egy 21. századi, klimatizált, tiszta és biztonságos környezetben dolgozhatnak (egészségre veszélytelen anyagokkal).

A nyitott pozíciókkal kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken találnak információkat:

Hirdetés