Az első koktélokat valószínűleg a brit haditengerészet tengerészei és kalózok élvezték az 1500-as években, és ezek nyers holdfényű rumból álltak, amelyet citrusfélékkel, cukorral, teával és egyéb fűszerekkel kevertek.
A hét tengeren való hajózás óta a mixológia ügyes művészetté vált. A pontosság és a hozzáértés szintje drámaian megnőtt, és ezzel együtt számos olyan báreszköz és felszerelés is megjelent, amelyek lehetővé teszik a mixológus munkáját.
Összeállítottuk az alábbi listát a bár sikeréhez szükséges alapvető eszközökről és felszerelésekről. A listánkon szereplő eszközök sikerre készítik fel a bártendereket, mivel nem csak az alapokat adják meg nekik, mint például az üvegnyitók és a borkulcsok, hanem alapvető felszereléseket is biztosítanak számukra, hogy italok széles repertoárját készíthessék el a vendégek számára. Az itt felsorolt eszközök használatával a bárpult mögött mindig zökkenőmentesen és csúcsteljesítményt nyújtva fog működni.
Pultos eszközök
Az Ön bárjának tapasztalt csaposokra van szüksége, akik tudják, hogyan kell szakszerűen dolgozni a pult mögött, és hogyan kell a vendégeket egyenletes minőségű és ízű italokkal ellátni. Ehhez a pultosoknak nem csak a megfelelő szeszes italokra, keverékekre és egyéb összetevőkre van szükségük, amelyek az italok elkészítéséhez szükségesek. A megfelelő eszközökre is szükségük van ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan keverjék és szolgálják fel az italokat.
Bárszőnyegek
A pultosok az italokat bárszőnyegeken készíthetik el, amelyek megakadályozzák a kiömlést, és megvédik a bár felületét a nedves poharaktól. Ezek a vastag és nehéz gumiból készült szőnyegek biztosítják a kiömlött italok elvezetését, és könnyen felvehetők és kiüríthetők a mosogatóba.
Szerviz szőnyegek
A bárszőnyegekhez hasonlóan a szervizszőnyegek is kiváló szolgáltatot nyújtanak a pultosok számára. Jelentősen megkönnyítik a vendégek kiszolgálását. A szőnyegek stabilitást biztosítanak, így kevesebb a kiömlés, ami segít csökkenteni a pazarlás költségeit.
Báros kanalak
A keverés az egyik módja a koktélok, például a gin- vagy whiskykoktél keverésének, a desztillált szeszes italok óvatos keverése az ízegyensúly fenntartása érdekében.
Ehhez elengedhetetlenek a bárkanalak, amelyek hosszú, csavart nyeleikkel megkönnyítik a sima, körkörös mozdulatokkal történő keverést. A bárkanalak kíméletesen keverik az összetevőket a megfelelő hígításig anélkül, hogy a jég összetörne. Segítenek a csaposoknak az italok rétegezésében is, amikor a bárkanál szára mentén egy második szeszes italt vagy keveréket öntenek lefelé, hogy vizuálisan is vonzó, réteges italt hozzanak létre.
Palacknyitó
Az egyik eszköz, amely egyetlen bárban sem hiányozhat, az a palacknyitó. A csapolt sörhöz nem lesz szüksége palacknyitóra, de bármilyen palackozott sörhöz vagy más kupakos italhoz igen. Fontolja meg a falra szerelhető palacknyitók használatát – ezeket gyorsan lehet használni, és nem fognak rossz helyre kerülni a bárpult mögött. (x)