16 C
Pécs
hétfő, október 28, 2024
KezdőlapSportLabdaNem veszett ködbe a veretlenség

Nem veszett ködbe a veretlenség

Bár közelebb állt a győzelemhez ellenfelénél, végül 0-0-s döntetlent játszott a PMFC labdarúgócsapata az NB II. 14. fordulójában a Szeged ellen, hazai pályán.

Szokatlan időpontban (hétfőn este 8-kor), és szokatlanul kellemetlen időben (hűvös köd járta át a stadiont) veselkedett neki a PMFC együttese a bajnokság 14. fordulójában esedékes, Szeged elleni derbinek. Ami már csak azért is ígérkezett igen érdekesnek, mert a forduló összes többi meccsének eredményét ismerte már a gárda, így tisztában voltak azzal Ráczék, hogy egy győzelemmel négy pontos előnyre tehetnek szert a tabella elején, köszönhetően a DVTK Kozármisleny elleni pontvesztésének.

Ez pedig érezhetően meg is hozta a pécsi drukkerek kedvét. Hiába ugyanis a tévéközvetítés, rég nem látott sor várt a belépésre jó húsz perccel a kezdés előtt. Össze is jött legalább 2500 néző a kezdőrúgásra, amelyre azért már jó ideje nem volt példa Pécsett. A körítés, a hangulat tehát adott volt, már csak a jó hazai játékot kellett mellé tenni.

Nos, erre azért egy kicsit várnia kellett a közönségnek, az első bő húsz perc ugyanis inkább a szegediekről szólt. Gajdos egy ízben próbára is tette Helesfay képességeit, de a pécsi kapus állt a kihívás elébe, és nagyot védett.

Aztán az első félidő dereka környékén mintha a PMFC bekapcsolta a volna a turbó gombot, pár perc leforgása alatt felpezsdítette a lelátó népét. Kocsis, majd Harsányi is közel járt a gólhoz, aztán Kesztyűs lőtt nagyot 30-ról, a kipattanóra pedig így is ő ért oda a leghamarabb, ekkor azonban Takács mentett szögletre bravúrral.

Ezt követően is akadt még lehetősége a PMFC-nek a szünet előtt, de Kocsis távoli kísérletét a vendégek kapusa ki tudta tornászni a bal alsó elől. Az tehát, hogy 0-0 állt az eredményelzőn az első félidő után, sokkal inkább a Szeged számára volt hízelgő, így joggal bízhattak abban a hazai drukkerek, hogy a második félidőben jön majd az extázis is.

Mondjuk a második játékrész egyáltalán nem úgy indult, ahogyan azt a hazaiak elképzelték. Akárcsak a meccs elején, inkább a Szeged próbált veszélyeztetni, és bizony résen is kellett lennie a pécsi védőknek Haruna mellett, aki nagyon aktívan igyekezett zavart okozni  Helesfay kapuja közelében. Valószínűleg a pécsi B közép is érezhette, hogy valahogyan ki kell kicsit zökkenteni a játékból a Szegedet, így egy látványos – és minden bizonnyal igen drága – pirotechnikai bemtatóba kezdtek. Ha a köd nem lett volna elég, a füst is ellepte a pályát, és már fel is sejlett egy jó 8-9 évvel ezelőtti, Honvéd elleni Ligakupa-meccs, amelyen olyan tejköd volt, hogy a pályán lévőkön kívül nem nagyon látta senki Miroslav Grumics győztes gólját.

Ilyen rossz látási viszonyok itt azért nem voltak, és a füst is eloszlott szép lassan. A hajrához közeledve azonban azt kellett konstatálnunk, mintha a pécsiek ereje kfogytán lett volna. Néhány cserével igyekezett is frissíteni Weitner Ádám, és az utolsó tíz percbe lépve úgy tűnt, mintha ez használna is. Tóth-Gábor kapott szép kiugratást, és még cenetrezni is tudott, de Gera már csak úgy tudott belepiszkálni, hogy a labda mellé pattant. Utóbb azonban kiderült, hogy ez már csak egy fellángolás volt. Bár az utolsó pár percben a PMFC úgy ment előre, mintha emberelőnyben lenne – a Szegednek láthatóan nagyon jó volt a döntetlen –, helyzetet már nem tudott kialakítani Weitner Ádám legénysége, így maradt is a 0-0.

Azért nagy szomorkodásra így sincs oka a Pécsnek, hiszen 14 fordulót követően továbbra is veretlenül vezeti a bajnkságot.

PMFC–Szeged 0-0
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 14. forduló. Pécs, 2500 néző.V.: Káprály Mihály (Máyer, Kovács G.).
PMFC: Helesfay – Mayer (Gera, 62.), Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis, Nikitscher, Kesztyűs (Terbe, 78.), Harsányi (Svedyuk, 62.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.
Szeged: Takács J. – Könczey, Temesvári, Szilágyi, Tóth B. – Farkas A. (Sipos, 92.), Simon Á. – Papp Á. (Szakály, 83.), Gajdos, Kundrák (Szatmári, 76.) – Haruna (Daru, 83.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

További eredmények:

Soroksár–MTK 2-6
Siófok–Szentlőrinc 2-1
Nyíregyháza–Budafok 3-0
Csákvár–Mosonmagyaróvár 2-1
Ajka–Kazincbarcika 1-1
Tiszakécske–Gyirmót 0-1
Haladás–Dorog 4-3
Győr–Békéscsaba 4-1
Diósgyőr–Kozármisleny 1-1

Fotó: PMFC / Kurdi József

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő