23 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldPolgári engedetlenségi hullám indult az országban, a tegnap kirúgott tanárok miatt

Polgári engedetlenségi hullám indult az országban, a tegnap kirúgott tanárok miatt

Országszerte már ötvennél is több iskola pedagógusai csatlakoztak a budapesti Karinthy Gimnázium tanárai által tegnap bejelentett, határozatlan idejű polgári engedetlenséghez.

Miután tegnap kiderült, hogy Budapesten három iskolából összesen nyolc pedagógus közalkalmazotti jogviszonyát szüntette meg az illetékes tankerület, komoly tiltakozások indultak el. Este diákok és tanárok tüntettek a Belügyminisztérium előtt, ma pedig országszerte egyre több iskolában kezdtek polgári engedetlensége a pedagógusok.

A 24.hu beszámolója szerint ma 10 óráig már 51 iskolából jelezték az engedetlenséghez csatlakozást. Nem csak fővárosi, hanem zalaegerszegi, szolnoki, szentendrei és soproni intézmények is.

Tegnap este a Karinthy Gimnázium egyik tanára jelentette be, hogy az iskola tanárai határozatlan időre polgári engedetlenségbe kezdenek – azóta azonban már kiderült, hogy a gimnázium igazgatója rendkívüli szünetet rendelt el, ugyanis szerinte „a hiányzó és az elbocsátott tanárok összlétszáma miatt a hét második felében nem lehetséges az intézmény jogszabályban előírt működtetése”.

Részletes beszámoló a nap eseményeiről a 24.hu cikkében.

Fotó: Mohos Márton / 24.hu

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő