23 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletJó úton a továbbjutás felé a PEAC

Jó úton a továbbjutás felé a PEAC

Idegenben tudott előnyt kiharcolnia az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata az Európa Kupa egyenes kieséses szakaszának első körében.

Miután csoportját magabiztosan nyerte meg, a legjobb 16 közé jutásért rendezett fordulóban is esélyesnek számított a PEAC az Európa Kupában, még úgy is, hogy azért a szlovák Piastanské CAJKY ellen nem számíthatott könnyű mérkőzésekre Jovan Gorec együttese.

Persze a Pöstyénben megrendezett szerda esti találkozó előtt az azért ott lebeghetett Wentzelék előtt, hogy akárhogyan is alakul a meccs, a továbbjutás aligha dől, a párharc ugyanis két mérkőzésből áll. Talán épp ez a viszonylagos nyugalom lehetett az oka, hogy az első negyedben nem igazán volt éles a Pécs, a hazaiak kezdtek jobban. Tíz perc után vezettek is, igaz nem volt nagy különbség a felek között. Jött azonban a második negyed, és szinte varázsütésre állt össze a PEAC játéka. Wentzel és Calhoun állt a támadások élére, aminek meg is lett az eredménye. Nem csak az egyenlítés, de a fordítás is hamar összejött, tíz perc alatt 32 pontot szórt a Pécs, a félidőben pedig már nyolc ponttal vezetett.

A második féidő elején aztán alaposan lefékezett Kiss Virágék játéka, legalábbis ami a pontszerzést illeti. Alig-alig tudott betalálni a gyűrűbe Jovan Gorec együttese – igaz legalább közben a védekezéssel nem voltak problémák. Így ugyan az előny apadni kezdett, de az utolsó negyedre is maradt belőle egy kevés. És bár támadásban már nem igazán talált magára a hátralévő időben a PEAC, az utolsó negyedben így is meg tudta tartani párpontos vezetését. Végül hat ponttal nyertek Simonék, így előnyből várhatják a pécsi visszavágót.

Piestanské CAJKY (szlovák)–NKA Universitas PEAC 62-68 (19-15, 20-32, 13-7, 10-14)
Kosárlabda-Európa Kupa, nők, a legjobb 16 közé jutásért, 1. mérkőzés.
Piestanské CAJKY: Mujovics 14, ANDELOVÁ 16/6, JAMES 17/9, Mandics 2, Jurcenková 8. Cs.: Martisková 5/3, Moravciková, Rusináková. Vezetőedző: Peter Jankovics.
NKA Universitas PEAC: Katanic 4, CALHOUN 22/15, WENTZEL 10/6, BURDICK 7, Kiss V. 9/3, Sánchez 7/3, Simon 6/6, Szücs 3/3. Vezetőedző: Jovan Gorec.

Fotó: fiba.basketball

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő