18 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldSzálláshelyek és éttermek pályázhatnak energiatámogatásra

Szálláshelyek és éttermek pályázhatnak energiatámogatásra

Egy tavaly év végi kormánydöntés értelmében már nem csak a feldolgozóipar, hanem a turisztikai szolgáltatók is pályázhatnak a korábban 150 milliárd forintos kerettel meghirdetett Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási programra.

A döntés közel 21 ezer szálláshely-szolgáltató és vendéglátóhely-üzemeltető vállalkozást érint – derült ki a turizmus.com híréből. A pályázat keretében nagyjából 16 ezer vendéglátóegység és 4500 szálláshely kaphat támogatást az energiaválság miatt megnövekedett rezsiköltségek mérsékléséhez. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tájékoztatása szerint az érintett turisztikai mikro-, kis- és középvállalkozások a 2023. január-március, számlával igazolható földgáz-, villamosenergia-, illetve távhő havi átlagáruk előző évi, azonos időszakhoz mért növekményének fedezésére igényelhetnek maximum 50 százalékos mértékű vissza nem térítendő közvetlen támogatást.

Ezt önállóan, vagy energiahatékonysági beruházáshoz felvett hitel önerő-támogatásával kombinálva is megtehetik, ugyanis a részvétel egyik feltétele, hogy a támogatott kkv-k energiahatékonysági beruházást hajtsanak végre legkésőbb 2024 végéig – írta a turizmus.com. Szintén fontos feltétele a támogatás igénylésének, hogy 2023 harmadik negyedévének végére az adott vállalkozásban foglalkoztatottak száma legfeljebb 10 százalékkal lehet alacsonyabb, mint egy évvel korábban volt.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő