23 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldHalálra éheztette marháit egy német férfi Drávakeresztúron

Halálra éheztette marháit egy német férfi Drávakeresztúron

Kegyetlen körülmények között tartotta szarvasmarháit a férfi, jó néhány állat elpusztult, a többire pedig csontsoványan találtak rá.

Az ATV Híradó riportja szerint először Drávakeresztúr polgármestere, Cserdi Zsolt vette észre, hogy valami nincs rendben. Körbejárta a német férfi telepét és talált hat vagy hét elhullott marhát.

Azonnal értesítette a rendőrséget.

A rendőrök kiszálltak, ismét átnézték a területet, végül 14 elhullott marhát számoltak össze.

A híradó szerint néhány állatvédő már aznap éjszaka megpróbálta megmenteni a még mozogni tudó szarvasmarhákat: tehenek és borjaik szenvedtek az éhségtől, inni sem tudtak, mert a gazdájuk azt sem adott nekik.

„26 állat van, amelyik még él. Szeretnénk őket elvinni, mert ilyen állapotban nem maradhatnak egyáltalán. Valószínűleg ők is el fognak hullani, ha nem kapnak segítséget” – nyilatkozta Nagy Mónika állatvédő a csatornának.

A faluban élő holland lakosság is sokat segített: azonnal hoztak szénát és több ezer liter vizet az éhes és szomjas jószágoknak.

Az állatokat egyelőre – megfelelő hatósági engedély hiányában – nem lehetett kimenteni. Az ügyben a rendőrség állatkínzás miatt nyomoz – foglalta össze az ATV.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő