23 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletHazai vereséggel kezdte az évet a PMFC a bajnokságban

Hazai vereséggel kezdte az évet a PMFC a bajnokságban

Gyenge játékkal kezdte az évet a PMFC, amely 1-0-s vereséget szenvedett az NB II.-ben a bentmaradásért küzdő Budafoktól.

A téli szünetben jópár helyen változott a PMFC kerete, hiszen az alapemberek közül Hadaró Valentin és Nikitscher Tamás is távozott a klubtól, azonban jópár új igazolással igyekezett stabilizálni a csapatot. Az újoncok közül ketten rögtön a kezdőben is találták magukat a Budafok elleni tavaszi szezonnyitó előtt. A védelem közepén Pejovics Danilo, míg a támadó szekcióban a Szentlőrincről igazolt Szabó Máté állhatott fel a középkezdéshez.

Újoncok ide vagy oda, az első félidő kicsit sem volt bíztató pécsi szempontból. Kezdve ott, hogy már a hetedik percben vezetést szerzett a Budafok egy kontra végén, és zárva azzal, hogy 45 perc alatt egyetlen valamire való helyzetet sem sikerült kialakítania Weitner Ádám csapatának. A magyar futball aranyigazságainak gyűjteményéből persze fel is sejlett a „szezon eleji forma” meghatározás, de valahogy ez sem nyugtatta meg a nem túl népes hazai közönséget. Pedig a B középre egy szava sem lehetett a klubnak, ugyanis az első félidőben végig szurkoltak, énekeltek, ugráltak a fiúk – persze a dermesztő hideg miatt szükség is volt erre, ha nem akartak a lelátóhoz fagyni.

Sokkal jobb a szünet után sem lett a helyzet, bár az azért érezhető volt, hogy a PMFC igyekszik kicsit felpörgetni a játékát – amit persze volt is honnan. Kocsis veszélyes szabadrúgása, amit Gundel-Takács tolt szögletre, és Szabó távoli lökete jelezte, hogy valóban próbálkozik a hazai gárda, de a fellángolást egy jó negyed órás csend követte. Valójában a második félidő közepéig semmi érdemleges nem történt, nem is csoda, hogy ekkor hármat is cserélt Weitner Ádám.

Ez azonban nem sokat segített, a hazaiak játéka továbbra is gyenge volt. A küzdelemmel ne volt baj, de támadásban teljesen veszélytelenek voltak Tóth-Gáborék, így igazából a Budafoknak nem nagyon kellett izgulnia.

Az ősszel pazar veretlenségi szériát felépítő, egészen a tabella második helyéig lépkedő PMFC a tavaszt rosszul kezdte, de azért temetni kár lenne az együttest. Persze, a mai játéknál sokkal, de sokkal többre lesz szüksége a folytatásban.

PMFC–Budafok 0-1 (0-1)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 21. forduló. Pécs, 800 néző. V.: Katona Balázs (Máyer, Rózsa).
PMFC: Helesfay – Mayer (Gera, 66.), Rácz, Pejovics, Katona (Hegedűs, 86.) – Szeles (Kártik, 81.) – Harsányi (Svedyuk, 66.), Kocsis, Kesztyűs (Krausz, 66.), Szabó M. – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.
Budafok: Gundel-Takács – Fótyik, Horgosi (Vaszicsku, 53.), Jagodics – Csonka, Adorján, Németh M. (Oláh, 62.), Soltész, Horváth – Sós (Bakti, 53.), Kovács D. (Nándori, 86.) Vezetőedző: Mátyus János.

Gól: Németh M. (7.).

Fotó: PMFC / Kurdi József

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő