18 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletLe kellett zárni a temetőt a szélvihar miatt, ami városszerte fákat döntött...

Le kellett zárni a temetőt a szélvihar miatt, ami városszerte fákat döntött ki!

Ahogyan arra számítani is lehetett, ma reggel megérkezett a viharos erejű szél Pécsre is. A katasztrófavédelem egységei megyeszerte folyamatosan dolgoznak, de a Biokom munkatársainak sincs pihenő, akik a városban leszakadt ágak és kidőlt fák eltakarításán munkálkodnak.

A recsegő ropogó faágak, és az elképesztő erejű szélrohamok mellett ma délelőtt szirénák hangja töltötte be a várost – ami persze nem is meglepő. Lapunk ugyanis a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől, Horváth Nikolett Csillától megtudta, hogy délelőtt 10 óráig több mint 50 riasztást kaptak a vihar okozta károk miatt.

Friss: 16 óráig már a 400-at is meghaladta a riasztások száma Baranyában – tudtuk meg a katasztrófavédőktől.

Fotó: Meteo Mecsek / Kóró Anna

Mivel Pécs utcáin azt tapasztaltuk, hogy számos helyen faágak sokasága borítja az úttestet, felkerestük Meixner Barnát, a Biokom NKft. ügyvezetőjét, aki arról számolt be, hogy a városüzemeltetési társaság munkatársai is folyamatosan dolgoznak, ugyanis több helyen is fákat döntött ki a szél, például a Rózsa dombon és az Enyezd utcában is. Ezen kívül több nagyobb kukát is felborított a vihar, néhol azokat parkoló autóknak csapta.

Meixner Barna azt is elmondta, hogy a temetőben több fa is kidőlt, és mivel a szakemberek a helyszínen azt állapították meg, hogy balesetveszélyessé vált a terület, az a döntés született, hogy lezárják az egész sírkertet. Holnap reggel 7 órakor, egy újabb helyszíni szemle után döntenek majd arról, hogy vasárnap ismét kinyithat-e a temető.

Nem csak Pécsett, de Baranya számos más településén is komoly károkat okozott már eddig is az orkán erejű szél. A Meteo Mecsek például arról számolt be, hogy Sikondánál egy villanyoszlop dőlt ki, a 6-os számú főút Pécs-keleti szakaszán pedig egy méretes fa dőlt rá az úttestre.

Fotó: Meteo Mecsek / Schubert Balázs

Olvasónk jelezte, hogy az Orfű és Remeterét közti utat gyakorlatilag eltorlaszolta egy kidőlt fa, képet is kaptunk róla:

A Mávinform idő közben jelezte, hogy fakidőlés miatt Abaliget és Bükkösd között pótlóbuszok közlekednek.

A városban autóval közlekedőknek a széllökések mellett érdemes a jelzőlámpákra is fokozottan figyelniük. Több olvasónk is azt jelezte ugyanis, hogy a vihar miatt vannak lámpák, amiket egész egyszerűen elforgat a szél.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő