23 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletA pécsi lett az ország legjobb sportiskolája!

A pécsi lett az ország legjobb sportiskolája!

A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) az egy évvel ezelőtti díjhoz hasonlóan idén is a PSN Zrt. – Pécs Városi Sportiskolát választotta meg az ország legjobbjának. Ezzel a pécsi intézmény duplázni tudott, ugyanis tavaly is első helyen végzett az egyesületi jellegű sportiskolák kategóriájában.

A SIOSZ hagyományos gáláján adták át Magyarország legjobb, legeredményesebb sportiskolája, sportiskolai sportolója, testnevelője és edzője díjakat. Ezekkel a kitüntetésekkel a 2022-es eredményeket díjazták, és – most már mondhatjuk, szokás szerint – a PSN Zrt. – Pécs Városi Sportiskola is a díjazottak között volt több kategóriában is.

A PSN Zrt. honlapjának beszámolójából kiderül, hogy a tavalyi első hely után sikerült a duplázás, a pécsi sportiskola a szakmai munka és az elért eredmények alapján is az ország legjobbja lett, ami hatalmas elismerésnek számít.

Bár nyilván önmagában is elegendő lett volna, mégsem ez volt az egyetlen örömhír a pécsiek számára a SIOSZ díjkiosztóján. Az év legjobb edzője ugyanis a PSN Zrt. aerobik-szakosztályát vezető Réfi Eszter lett. Ő készítette fel a dr. Mazács Fanni – Bali Dániel párost, akik tavaly világbajnokok lettek, a világjátékokon pedig ezüstérmet szereztek vegyespárosban, míg Farkas Balázzsal kiegészülve trióban mind a két világversenyen aranyat nyertek.

A PSN arról is beszámolt, hogy a köznevelési típusú sportiskolai 9−13. évfolyamos tanulója és egyesületi jellegű sportiskola igazolt sportolója kategóriában második lett az úszó Hartmann Máté, aki FINA Junior Nyíltvízi Világbajnokság 7,5 kilométeres számában bronzérmesként léphetett fel a dobogóra.

A SIOSZ díjátadóján a PSN breaking-szakosztálya egy látványos bemutatóval örvendeztette meg az ország sportiskoláinak képviselőit. A break pécsi helyzetéről épp tegnap mutattunk be egy videót:

https://www.facebook.com/pecsma.hu/videos/3004444166366797

Fotó: psnzrt.hu

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő