15 C
Pécs
péntek, szeptember 20, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletÚjra pontot szerzett a Munkás

Újra pontot szerzett a Munkás

A hétközi, Kazincbarcika elleni hazai 1-1 után ismét döntetlent ért a PMFC labdarúgócsapata, ezúttal a Gyirmót vendégeként.

Négy meccsből álló bukószériát sikerült egy pontszerzéssel lezárnia szerdán a pécsi együttesnek, így a csapat mellett a szurkolók is joggal bízhattak abban, hogy talán végre sikerül kilábalnia a méretes hullámvölgyből Weitner Ádám együttesének. Ugyan Gyirmóton a győzelemben bízni merész lett volna, azért egy újabb pont igen jól esett volna minden PMFC-szimpatizánsnak.

Na nem, mintha a győzelem nem férne már a csapatra, hiszen utoljára majd két hónapja, március 5-én, Nyíregyházán örülhetett három pontnak a Munkás. Ezzel együtt azt azért jó volt látni, a PMFC kezdőjében egy újonc is szerepet kapott, méghozzá a csupán 17 esztendős Bukovics András. Igaz, hogy a meccs végül nem róla szólt, bő egy óra alatt, amit a pályán tölthetett azért egyáltalán nem lógott ki a csapatból.

A Pécs pedig ezúttal stabilabbnak és magabiztosabbnak látszott, mint az elmúlt hetekben. Akadtak helyzetei is Weitner Ádám együttesének, igaz azokat egyszer sem sikerült gólra váltani – mellette azonban legalább a védelem is jól zárt, így egy igazságos 0-0-val zárult a 90 perc.

Tekintettel arra, hogy igazán komoly tétje már nincs a Pécs számára a hátralévő fordulóknak – sem sokkal előrébb, sem sokkal hátrébb nem nagyon tud már kerülni a jelenlegi nyolcadik helyéről –, a dobogóért küzdő Gyirmót vendégeként értékesnek nevezhető az egy pont.

 

Gyirmót–PMFC 0-0
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 35. forduló.
Gyirmót: Rusák – Szegi, Polgár, Hudák (Csörgő, 46.), Helembai – Kovács – Medgyes, Madarász, Nagy (Berki, 77.), Erdei (Simon, 77.) – Pethő (Kicsun, 63.). Vezetőedző: Csertői Aurél.
PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Katona, Majnovics – Terbe (Kocsis, 61.), Krausz (Kártik, 69.), Kesztyűs – Bukovics (Gera, 61.), Tóth-Gábor (Harsányi, 66.), Szabó M. Vezetőedző: Weitner Ádám.

 

További eredmények:

Békéscsaba–Siófok 2-2
Dorog–Soroksár 0-3
Kozármisleny–Nyíregyháza 0-2
Mosonmagyaróvár–Győr 0-0
Szeged–Kazincbarcika 1-0
Szentlőrinc–Tiszakécske 3-2

Fotó: Gyirmót FC Győr/Facebook

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő