A stílusunkhoz illő női karóra kiválasztása

Hirdetés

A mobiltelefonok megjelenésével sokan a karórák időszakának végét jósolták, hiszen a telefonon pillanatok alatt meg tudjuk nézni, hogy mennyi az idő és ezenkívül még számtalan más, idővel kapcsolatos funkciót tartalmaz. A vészjóslóknak azonban egyáltalán nem lett igaza, sőt, napjainkban még szélesebb a női órák kínálata, mint korábban, és ez azt mutatja, hogy a hölgyek elsősorban nem időjelzőként tekintenek a ketyegőjükre, hanem divatékszerként, melyhez továbbra is ragaszkodnak.

A széles választékból azonban nem egyszerű kiválasztani azokat a darabokat, amelyek minden feltételünknek megfelelnek, cikkünkben tanácsainkkal segítjük a választást.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni óravásárláskor?

Ha megnézzük a kínálatot, azonnal a bőség zavarával fogunk küzdeni. Az Órashop.hu női órái között tömérdek márka, típus, szín és forma között választhatunk, így nagyon nehéz rábökni egyre. Azonban, ha átgondoljuk, hogy milyen paraméterekre figyeljünk, akkor ez némiképpen leszűkíti a keresést és közelebb visz a végső megoldáshoz.

Először is gondold át, hogy milyen stílust kedvelsz, mit viselsz szívesen. Sportos vagy elegáns, letisztult vagy díszített, színes vagy monokróm? Ezenkívül a szíjra vonatkozóan legyen elképzelésed, az elegánsabb és divatosabb fém és bőr, a sportos textil vagy szilikon? Az óra mérete is meghatározó, kicsi ékszeróra vagy uniszex nagy tok? És végül természetesen az árkategória is nagyon fontos, hiszen el kell dönteni, hogy mennyit szánsz új vekkeredre.

A divatórák

Ebben a kategóriában általában elérhető árú, azonban meglepően jó minőségű termékeket találhatunk. Közös jellemzőik, hogy széles szín- és formaválaszték, változatos számlapok és stílus jellemzi, így a választás nem könnyű. Számtalan divatmárka is belépett az órapiacra és minőségi szerkezetet vásárolt modelljeibe.

Ha divatórát szeretnél vásárolni, akkor remek választás lesz például a Calvin Klein, a Tommy Hilfiger, a Bering, a Cluse vagy a Thomas Sabo is.

A sportos órák

Ha szeretsz sportosan öltözködni, akkor ebből a kategóriából érdemes választanod. A sportos órák általában nagyobb tokmérettel, szilikonszíjjal rendelkeznek, és gyakran találunk rajta kronográfot is. A Casio, a Swiss Military, de a Seiko vagy a Lorus is remekel ebben a kategóriában.

Klasszikus, elegáns órák

Ha sokat kell elegáns öltözetben járnod, akkor mindenképpen szerezz be ehhez elegáns női karórát is. A Zeppelint, a Lorust vagy a Fossilt előszeretettel ajánljuk.

És végül, ha kell egy kis luxus…

Ha a pénztárcád megengedi, akkor tedd meg és válassz a magasabb árkategóriából. A Jacques Lemans, a Seiko egyes modelljei, esetleg a Certina vagy a Tissot a szépségük mellett még értéktartó beruházás is, hiszen olyan magas minőségű és tartós darabok, melyeket a következő generációnak is átadhatsz.

A női órák hatalmas választékának labirintusában könnyű eltévedni, azonban elegendő néhány útjelző tábla, és máris tisztábban láthatunk. Válaszd ki te is a neked legmegfelelőbb modelleket és gyönyörködj bennük!

(x)

Hirdetés