A gyémánt fülbevaló mindenkinek jól áll!

Hirdetés

A gyémánt már évszázadok óta dobogtatja meg a nők szívét és dob fel bármilyen szettet. Ez az egyik legkeményebb ásvány, emellett pedig nagyon értékes anyag, amelyet mindenki szívesen visel, bármilyen ékszerről is legyen szó. Értéke sok mindentől függ, számít a súlya, a megmunkálása, a tisztasága, de bármekkora is, mindenkinek örömet tudsz vele okozni, ha ajándékba adod.

Mennyit ér a gyémántom?

Ha van egy gyémántot tartalmazó ékszered, vagy most tervezed a megvásárlását, például a Velekey Ékszervilág webáruház fülbevalói közül, akkor természetesen szükség van arra, hogy megtudd, mennyit is ér e piciny kövecske. Ha a gyémánt foglalatban van, akkor nehezebb meghatározni az értékét, hiszen nem lehet megmérni, így a súlyát maximum becsléssel lehet meghatározni, vagy pedig ki kell venni a foglalatból.

Ha megvan a kő súlya, akkor már tudjuk a karátot. Ezenkívül meg kell nézni a tisztaságát, vagyis azt, hogy tartalmaz-e zárványokat, melyek értékcsökkentő tényezők. A gyémánt színe is befolyásolja az értékét, bizonyos árnyalatok csökkentik, mások pedig növelik.

Végül pedig a megmunkálás minősége is számít, egy tökéletesen csiszolt drágakő többet ér, mint egy rosszul sikerült példány.

A fülbevaló záródása

Ha ajándékba szeretnél fülbevalót vásárolni, akkor először mindenképpen csekkold le, hogy ki van-e lyukasztva a megajándékozandó füle, nehogy haszontalan meglepetést vásárolj, ami egy gyémánt fülbevaló esetében nem kis befektetés.

A kapcsos változatokban egy zárszerkezettel tudjuk rögzíteni az ékszert. Ezek inkább klasszikus “lógós” fülbevalók, azonban nagyon sokféle változatot találhatunk. Általában valamilyen alakzatot tartalmaznak.

A bedugós változat egy vékony tűszerű bedugót és a hátuljára húzható záróelemet tartalmaz. Nagyon sokféle lehet, hiszen lehetővé teszi egyetlen kis pontszerű kő vagy figura megjelenítését, de akár egy hosszabb elem is rátehető.

A beakasztós típusok működési elve, hogy a fülbe téve saját súlyuk tartja őket a helyükön, és a végén lévő nagyobb záróelem következtében nem tudnak kicsúszni.

Gyémántok elhelyezése a fülbevalón

Ha egy nagyobb gyémántot tartalmaz a fülbevaló, akkor az lehet egy hangsúlyos elem középen. Azonban több apró kő is mutatós, például a karika alakú ékszeren körbefutva. Alakzatot is lehet vele díszíteni, vagy magát az alakzatot, geometriai formát kirakni belőle.

A foglalat is dísze az ékszernek, a gyémánt pedig bármilyen foglalatban jól mutat. Karmos, süllyesztett, tokos vagy pavé a foglalat, a gyémánttal együtt gyönyörűen fog mutatni.

A fülbevaló anyaga

Leggyakoribb esetben aranyról beszélhetünk, ennek több fajtája is lehetséges. Nagyon divatos napjainkban a fehérarany és a rozéarany is, ha ezeket díszítjük gyémánttal, akkor egy igen trendi ékszert kaphatunk. 

A gyémánt fülbevaló kiválasztásakor vedd figyelembe arcformádat, a hosszabb típusok optikailag nyújtják az arcot, míg a kicsi, beszúrós típusok pedig az arc közepére irányítják a figyelmet. Válaszd azt, amiben a legjobban érzed magad, és légy a társaság középpontja!

(x)

Hirdetés