9 C
Pécs
hétfő, október 28, 2024
KezdőlapPRA 205 55 r16 nyári gumi ezekre az autókra jó

A 205 55 r16 nyári gumi ezekre az autókra jó

A 205 55 r16 nyári gumik széles kínálatát találjuk a webáruházakban, és azt mindig az autó gyártója határozza meg, hogy melyik a jó méret egy adott autóra. Ettől nem tanácsos eltérni, hisz minden autóhoz megvan az az abroncsméret, ami segít abban, hogy a legjobban működjön a jármű. A stabilitás, a vezethetőség, a kormányozhatóság mind fontos szerepet játszik ebben.

A 205 55 r16 nyári gumi méret

Alapvetően ez a számsor nagyon sok mindent elmond egy abroncsról. Ez a méret azt jelenti, hogy a gumiabroncs 205 milliméter széles, ehhez képest az oldalfal magassága 55 százalék, azaz 112,75 milliméter, az átmérő pedig 16 hüvelyk, azaz az abroncs és a kerék együttes átmérője 315,95 milliméter. A teljes kerület 1985,17 milliméter, az abroncs 504 fordulatot tesz egy kilométer alatt.

A pontos méret mellett fontos azt is megnézni, hogy milyen az abroncs súly- és sebességindexe, ezek esetében fontos, hogy az előírtnál alacsonyabb indexű abroncsot nem tanácsos vásárolni, természetesen nagyobb teljesítményűt lehet.

Milyen autókra jó a 205 55 r16 nyári gumi

Több olyan felső középkategóriás autó és városi terepjáró is van, ami ilyen méretű abroncsokon fut. Természetesen az egy adott modell pontos típusától függ, hogy milyen méretű abroncs szükséges a járműre, de több Volkswagen, Ford, BMW és Mercedes abroncsmérete is a 205 55 r16 nyári gumi. Mindig figyelembe kell venni a gyártó által javasolt abroncsméretet, hisz ez biztosítja a legjobb teljesítményt, tapadást és biztonságot az adott autóhoz.

A 205 55 r16 nyári gumi méret a nagyobb autók gumimérete, ide tartozik például a Citroën C4, a Ford Focus, a BMW 3-as sorozata, de a Peugeot 308 is. Igen gyakori abroncsméretről van szó, nem csoda, hogy a legtöbb gyártó kínál ilyen méretű abroncsokat. Legyen szó akár prémium, akár középkategóriás vagy olcsó abroncsokról. A választás szempontjai mindig egyéntől függnek, de a kiindulópontot a pontos méret jelenti.

A méreten túl érdemes megnézni a sebesség- és a súlyindexet is, különösen akkor, ha nagyobb terhelésnek van kitéve az autó, illetve nagyobb teljesítményű.

Ha pedig már nagyjából tudjuk, hogy mit is szeretnénk, még mindig ott a kérdés, hogy milyen márka mellett voksoljunk. A prémium márkák – mint amilyen a Michelin, a Continental, a Pirelli vagy a Dunlop – magas minőséget képviselnek, tartós és megbízható teljesítményt nyújtanak. Amikor nyári gumit választunk, az ár mellett fontos szempont kell legyen az is, hogy milyen az abroncs üzemanyag-hatékonysága és a futásteljesítménye, ugyanis ezek is mind költségként jelennek meg.

Hiába veszünk olcsó abroncsot, ha annak magas gördülési ellenállása megnöveli az üzemanyag-fogyasztást, a gyors kopás miatt pedig hamarabb le kell cserélni az abroncsot. A 205 55 r16 nyári gumik esetében is fel kell tehát tenni a kérdést, hogy milyen autóra keresünk abroncsot és hogy hogy járunk a legjobban hosszú távon, így lehetséges, hogy egy középkategóriás abroncs lesz az ideális választás, mint amilyen a Fulda, a Kleber vagy akár a Hankook abroncsai.

(x)

A kép forrása: pixabay.com

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő