GALÉRIA: Pintér Sándornak csupa 1-es bizonyítványt állítottak ki Pécsett

Hirdetés

Június 1-én este újabb országos demonstrációhoz csatlakoztak Pécsett tanárok, diákok, szülők és szimpatizánsok. A város főterén gyűltek össze a tüntetők, hogy kiálljanak többek közt a hazai oktatási rendszer jobbá tételéért és Pintér Sándor belügyminiszter lemondásáért. 

A demonstráció 18 órakor kezdődött a Széchenyi téren, a Pécsi Oktatási-Nevelési Társulás (PONT) szervezte meg a városunkban tartott megmozdulást, melyen ugyan jóval kesevebb résztvevő volt, mint a tavaly novemberi tiltakozáson, azonban így is szép számmal jelentek meg fiatalabb és idősebb, két- és négylábú városlakók, környékbeliek is.

Az eseményen egy mesén keresztül ismertették a diákok által összeállított 7 pontot, melyet olvasóink az alábbi képen láthatnak.

Forrás: PONT Facebook

A demonstráció részeként Pintér Sándor belügyminiszter számára állítottak ki bizonyítványt a szervezők és résztvevők, melynek keretében a politikusnak elégtelen osztályzatot adtak a következő, általuk összeállított „tantárgylista” minden tételére:

oktatásügy, felelősség, nyilvános beszéd, pedagógiai ismeretek, demokrácia.

A tömeg ezután a Színház térre, a Pécsi Tankerületi Központ épületéhez vonult, melynek bejáratára kifüggesztették az öt karót tartalmazó papírt. Itt lett vége a megmozdulásnak.

További videóink a demonstrációról:




https://www.pecsma.hu/hirzona/junius-1-en-pecsett-is-demonstralnak-az-oktatasert/

Hirdetés