Hirdetés

De természetesen a pécsi csatornafedők sem maradtak ki a sorból. 

Nézz a lábad alá! – ezzel a szlogennel hirdette meg a szolgáltató az aknafedlapokat fókuszba helyező pályázatát. A kiírással a Tettye Forrásház a hálózat nélkülözhetetlen részét képező, a legtöbbünk számára mégis észrevétlen csatornaborítók fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet.

A pályázatra a világ számos tájáról érkeztek fotók, többek között Londonból, Barcelonából, Lisszabonból, New Yorkból, Bostonból, Seattle-ből, a mallorcai Fornalutxból vagy a japán Ökunoshima „nyúlszigetéről”. Emellett olyan hazai kis- és nagyvárosokból is küldtek be képeket, mint Budapest, Eger, Kóka, vagy Herend.

Természetesen a pécsi csatornafedők sem maradtak ki a sorból, a Magyarürögi úton például valaki lencsevégre kapott egy szomorú fedlapot (kiemelt képünkön). A kép készítője szerint „azért szomorú, mert ő nem egy díszes párizsi, míves londoni, hanem egy sima pécsi fedél”.

Egy másik pályázó a Kazinczy utcából jelentkezett a fotó mellé írt üzenettel, amely szerint „a természet mindig győz, és a legsötétebb, legszennyesebb helyeken is létrejöhet az élet és a szépség”.

A pályázaton résztvevők közül tíz szerencsés nyertest sorsolt ki a szolgáltató, ők Budzilla, a csatornaszörny emblémájával díszített pólóval és ajándékcsomaggal gazdagodtak.

Képgaléira és a nyertesek. 

Hirdetés