9 C
Pécs
péntek, október 18, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletKlubrekordot jelentő összegért engedte el egyik legjobbját a PMFC

Klubrekordot jelentő összegért engedte el egyik legjobbját a PMFC

A PMFC NB II.-es labdarúgócsapata ma bejelentette, hogy távozik a klub saját nevelésű védője, az elmúlt években a csapat oszlopos tagjává váló Katona Levente. A fiatal játékost a nemzetközi porondon is érdekelt Kecskemét vásárolta meg.

Az biztos, hogy a PMFC szurkolói most a szívükhöz kapnak, hiszen eldőlt, a csapat egyik meghatározó játékosa, a saját nevelésű, még csak 21 éves Katona Levente távozik Pécsről. Bár a kőkemény bekknek élő szerződése volt a Munkással, az élvonal legutóbbi szezonjának meglepetéscsapata, a Kecskemét kisvásárolta abból.

A PMFC ugyan pontos összeget nem közölt a transzfer kapcsán, azt azért honlapján a klub leszögezte, „klubrekordot jelentő átigazolási díj ellenében” mondott le Katona játékjogáról. Azt nyilván nem nagyon fogjuk megtudni soha, hogy mit is jelent ez pontosan, de azért egy kis támpontot talán adhat a sokak által hivatkozási alapként tekintett német Transfermark idevágó információja, amely Katona Levente piaci értékét 225 ezer euróra becsüli, ami mai árfolyamon közel 84 millió forintot jelent.

Aki persze éles szemmel figyelte a PMFC elmúlt éveit, az pontosan tudhatta azt, hogy Katona bizony kezdte kinőni az NB II.-t, így nem tehetünk mást, mint amit a klub is: sok sikert kívánunk a fiatal védőnek. Nem lepődnénk meg azon, az a következő években Pécs jóhírért vinné, akár szerte Európában!

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő