23 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapSportLabdaA szerb tank távozik, a csapat gerince egyben marad az NKA-nál

A szerb tank távozik, a csapat gerince egyben marad az NKA-nál

Az NB I. B-ben bajnoki címet szerző, így az élvonalba jutó NKA Pécs férfikosárlabda-csapata bejelentette, hogy az előző szezon keretéből kilencen is maradnak az együttesnél. A gárda egyik oszlopa, a szerb center, Nemanja Djordjevics azonban máshol folytatja pályafutását.

Az NKA Pécsnél megtörténtek az első bejelentések az A csoportra készülő keret kapcsán. Ugyan egyelőre nem új igazolásokról esett szó, de így is fontos híreket kürtölt világgá a klub. Honlapján arról írt az együttes, hogy céljuk a keret gerincének egyben tartása volt, ami nagyjából sikerült is, a feljutásban aktív szerepet vállaló játékosok közül ugyanis többen is maradnak az élvonalra is.

Ami nagyon jó hír lehet az NKA szimpatizánsainak, hogy Meleg Gergő náluk folytatja, de Kerpel-Fronius Gáspár, Kovács Péter, Lados Erik vagy Kollár Bence maradása is örömmel töltheti el őket. Az előző évi keretből összesen kilenc kosarassal állapodtak meg a vezetők a folytatásról.

Akad azért távozó játékos is. A legnagyobb név kétség kívül Nemanja Djordjevicsé. A szerb center az előző két évben a gárda vezére volt, azonban az A csoportba már nem tart az NKA-val. Szintén távozik a nemrég az U19-es vb-n szereplő Meszlényi Róbert és Schmera Gergely – előbbit a Sopron igazolta el –, de Kármán Domonkos és Rátvay Balázs sem Pécsett folytatja pályafutását.

Arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy hány légióssal terveznek az NKA vezetői – korábban Kovács Péter a Nemzeti Sportnak nyilatkozva arról beszélt, 2-3 külföldi érkezhet majd –, de minden bizonnyal hamarosan ezen a téren is érkeznek majd a hírek.

 

Maradnak: Benke Krisztián, Herger Salamon, Kazy Balázs, Kerpel-Fronius Gáspár, Kollár Bence, Kovács Péter, Lados Erik, Meleg Gergő, Rátgéber Tamás, Scherer Bálint.

Távozók: Kármán Domonkos, Meszlényi Róbert, Nemanja Djordjevics, Rátvay Balázs, Schmera Gergely.

Fotó: NKA

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő