15 C
Pécs
péntek, szeptember 20, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletHa Havihegy, akkor mandulafa – az ősöreg mellett már egy „sihederre” is...

Ha Havihegy, akkor mandulafa – az ősöreg mellett már egy „sihederre” is érdemes figyelni

A havihegyi Panoráma-sétányt 2021-ben újította fel a Biokom a Pintér János Parkmegújítási Program (PJPP) részeként, de a további fejlesztések azóta is zajlanak. Most a látogatók körében közkedvelt kilátóterasz mellé ültetett egy mandulafát a városüzemeltetési társaság.

A sétány két évvel ezelőtti rendbetétele során a Biokom szakemberei parkosítottak, új utcabútorokat és lámpákat helyeztek ki, illetve kialakították a kilátóteraszt, amely azóta is az ide látgató pécsiek és turisták kedvence – derül ki a társaság mai közleményéből.

Ezúttal épp a kilátóterasz mellé ültettek el egy mandulafa-csemetét a cég munkatársai.

Bár a fa még persze csupán „siheder”, azonban már csak az elhelyezkedése miatt is érdemes lesz figyelni, ahogyan növekszik majd az évek során. A Havihegy ugyanis különösen jó táptalaja a mandulafáknak, legalábbis erről árulkodik a templom előtt magasodó ősöreg példány, amely 2018-ban az év fája lett idehaza, egy évvel később pedig az Év Európai Fája díjat is elnyerte.

A Biokom közleménye végén megjegyzi, a közkedvelt sétányhoz a Tettyéről oda vezető fahíd garanciális festése júniusban történt meg, így a szerkezet állagmegóvásáról is gondoskodtak.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő