Hirdetés

A játék összekovácsolja a gyerekeket, általa könnyebben megismerik társaikat – miért ne lenne ez igaz a felnőttekre is? A csapatépítő játékok célja pont ugyanez, csak felnőttekre szabva.

A csapatépítő sokak számára egyet jelent az unalmas rendezvényekkel, akciós koktélokkal és a kínos feszengéssel, de ez nem kell, hogy így legyen. A kollégáidat frappáns játékok segítségével is megismerheted például a Neverland szobáiban tartott céges rendezvényeken, de ezeken kívül még számos más ötletet hozunk cikkünkben.

Milyen a jó csapatépítő?

Hiába töltünk velük hét napból ötöt, sok esetben nem ismerjük közelebbről a munkatársainkat, hiszen nem sűrűn adódnak olyan helyzetek, ahol kötetlenebbül el tudnánk beszélgetni velük. Egy jó csapatépítő pontosan alkalmas erre, vegyíti az embereket, felbontja a cégen belüli esetleges klikkeket, és nemcsak a közvetlen kollégákkal, hanem más osztályokon dolgozó emberekkel is megismerkedhetünk. Játékos, lehetőleg vicces feladatokból áll, de semmiképp sem kellemetlen vagy megalázó. Lehetőség van közben beszélgetésre, közös fejtörésre, ötletelésre is.

Négy játékötlet csapatépítőre

  • Szabadulószoba – Budapesten és vidéken is tucatnyi szabadulószoba található, melyeknek már legalább tíz éve divatját éljük. Csak válasszatok egy olyat, amelynek tematikáját mindannyian kedvelitek (van például azték sírkamra, Csernobil, pszichiátriai zárt osztály témájú), és irány a közös szabadulás!
  • Sztorizgatás a szabadulás után – De nem ám olyan, amit ebéd vagy dohányzás közben szokhattunk meg! Fogjatok egy post-it tömböt, fejenként egy-egy tollat. Találjatok ki mindenkinek ismerős témákat (ezek lehetnek szituációk vagy csak szavak), és kezdjetek el ezekkel kapcsolatos történeteket leírni néhány pontban. Egymás történeteit elolvasva érdekes, szórakoztató, bensőséges beszélgetések alakulhatnak majd ki.
  • Régi fotók felismerése – valószínűleg nem ismertétek egymást gyermekkorotoktól fogva a kollégákkal, így ez remek alkalom egy ódivatú fényképnézegetéshez! Mindenki hozzon magáról régi, 4-5 éves korában készült fotókat, keverjétek össze őket és terítsétek ki egy asztalra. A feladat: kitalálni, hogy melyik kit ábrázol.
  • Kiismeritek magatokat az irodában? – Ha ti is azon cégek közé tartoztok, akik mondjuk nemrég költöztek új székhelyre vagy az utóbbi két-három évben otthonról dolgoztak, akkor számotokra megfelelően nehéz, izgalmas lesz ez a játék. A játékvezető gyűjtsön össze az irodával kapcsolatos kérdéseket, a játékosok pedig saját papírjaikra írják fel a válaszokat. Az nyer, aki a legjobban ismeri az iroda minden sarkát!

Mit tarts még észben?

Van néhány dolog, amivel hozzájárulhatsz a csapatépítő sikeréhez, ilyen például, hogy ne erőltesd, ha valaki nem szeretne részt venni rajta. Legyen minden feladat önkéntes, egyik se legyen megalázó vagy kellemetlen bárki számára. Mindenki induljon egyenlő esélyekkel, a cél a könnyed szórakozás legyen. Bár segít a feloldódásban, ha lehet, az alkoholt tartogassátok az esti bulira.

Csapatépítésre fel!

(x)

Hirdetés