11 C
Pécs
hétfő, október 28, 2024
KezdőlapPRHolcim Közösségi Érték Program: 12 új projekt a környékbeli települések fejlődéséért

Holcim Közösségi Érték Program: 12 új projekt a környékbeli települések fejlődéséért

  • A Holcim Magyarország Kft. 2018 óta minden évben meghirdeti Közösségi Érték Program pályázatát, amelynek célja a helyi közösségek fejlesztése és támogatása.
  • Az eddigi 9 pályázati ciklus során 17 településen 121 projektet részesített támogatásban, összesen 36,5 millió forint értékben.
  • A mostani pályáztatás eredményeként újabb 12 civil program valósulhat meg 7 Királyegyháza környéki településen.
  • A nyertes pályázatok főként közösségépítés, környezetvédelem, infrastruktúra-fejlesztés és egészségmegőrzés területén valósulnak majd meg.

A Holcim Magyarország Kft. idén 10. alkalommal hirdette meg Közösségi Érték Program pályázatát, amelynek célja ezúttal is a helyi, lakossági együttműködést és összetartozást előmozdító projektek megvalósításának támogatása volt.

Holcim Közösségi Érték Program

„A Holcim Közösségi Érték Programot 2018-ban indítottuk útjára, hogy elősegítsük a Királyegyháza környéki településeken élők összetartozását és együttműködését. Az eddigi 9 pályázati ciklusa során összesen 121 projekt részesült támogatásban, a Királyegyházi Cementgyár és Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében fekvő 17 településen, összesen 36,5 millió forint értékben” – számol be az eddigi eredményekről Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. Kommunikációs vezetője.

A Holcim Közösségi Érték Program célja a Királyegyházi Cementgyár és Bükkösdi Kőbánya környéki 31 települések helyi civil szervezetei által kezdeményezett, a lakossági együttműködést és összetartozást előmozdító projektek megvalósításának támogatása.

Helyi közösségek fejlesztése és támogatása

A mostani pályázaton Bicsérd, Boda, Bükkösd, Gerde, Hetvehely, Kacsóta, Királyegyháza, Nagyváty, Szabadszentkirály, Szentdénes és Szentlőrinc települések civil szervezeti képviseltették magukat. A beérkezett, összesen 32 pályázatot egy szakértőkből és helyi vezetőkből álló Társadalmi Tanács tagjai bírálták el, az ő feladatuk volt a legjobbak kiválasztása. A támogatott projektek között kiemelt figyelmet kaptak a Holcim fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban álló, fenntarthatóságot ösztönző, környezetvédelmi, valamint a helyi lakosság egészségtudatosságát célzó projektek, amelyeknek elsődleges célja a helyi közösségek összefogása és az itt élők életkörülményeinek javítása.

A 12 nyertes projektötlet megvalósítását a Holcim Magyarország Kft. ebben a pályázati ciklusban is több mint 4 millió forint összértékű, anyagi támogatással segíti.

„Örömmel tapasztaljuk, hogy évről-évre egyre nagyobb az érdeklődés a pályázat iránt, amely hosszú távú, fejlesztő jellegű projektek támogatásával a helyi közösségek társadalmi összefogását hivatott elősegíteni. A Holcim munkavállalóinak nagy része is a térség lakója, ezért is fontos számunkra, hogy fejlesszük a környező települések oktatását, a közösségi életet, ösztönözzük az egészséges életmód és a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését. Olyan körülményeket kívánunk teremteni, mind a vállalaton belül, mind pedig a közvetlen környezetünkben, ahol biztosíthatjuk munkatársaink és a környezetünkben élők jóllétét” – nyilatkozta Hoffmann Tamás, a Holcim Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója.

A következő pályázati ciklus meghirdetésére várhatóan 2023 őszén kerül majd sor.

A pályázattal kapcsolatos további információkért látogasson el a weboldalra: www.holcim.hu, vagy a Holcim Magyarország Kft. Facebook-oldalára.

(x)

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő