13 C
Pécs
péntek, szeptember 20, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletKettőből kettő: Siófokon is nyert a PMFC

Kettőből kettő: Siófokon is nyert a PMFC

Svedyuk bombagóljával elhozta a három pontot a Munkás a Balaton partjáról, így két kör után még hibátlan az NB II.-ben.

A Mosonmagyaróvár elleni múlt heti győzelem után nem volt meglepő, hogy Siófokra jó 250 szurkoló kísérte el a PMFC labdarúgócsapatát, még úgy is, hogy nap közben úgy tűnt, nagyon rossz idő lesz. Estére azonban a felhők közül előbújt a nap, és a Pécs is ragyogóan kezdte a meccset. Weitner Ádám együttese bő tíz perc után már vezetett, Svedyuk ugyanis szépségdíjas gólt ragasztott a siófoki kapu bal felső sarkába. Ez pedig meg is zavarta a hazaiakat, akiknek kellett is egy kis idő, hogy összekapják magukat. Amikor azonban ez megvolt, egyre-másra jöttek is a hazai helyzetek. Szerencsére a pécsi védelem és Helesfay is jó napot fogott ki. Mindig jött egy közbelépő láb, vagy épp egy kapusbravúr, így hiába a siófoki mezőnyfölény, a szünetig maradt a 0-1.

A második félidő elején aztán gyorsan kiderült, hogy a PMFC nem akar belehalni a szépségbe – így szépen vissza is állt a saját térfelére. És bár egyszer-egyszer rá is ijesztett tán szurkolóra, azért szépen állta a sarat. Harcos, csupaszív játékkal őrizte előnyét a Pécs, amely végül be is húzta újabb győzelmét. Két meccs után így már hat pontnál jár Weitner Ádám együttese, amely egy hét múlva Kazincbarcikán próbálkozhat meg hibátlan mutatója megőrzésével.

 

Siófok–PMFC 0-1 (0-1)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 2. forduló. Siófok, 500 néző. V.: Görög Márió.
Siófok: Winter – Vágó, Vékony, Debreceni – Polényi (Menyhárt, 82.), László D. (Tóth T., 66.), Varjas, Kitl, Böndi (Schildkraut, 82.) – Nagy R. (Girsik, 65.), Dénes (Szedlár, 75.). Megbízott edző: Nikházi Márk.
PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovics, Majnovics – Szeles, Krausz – Bukovics (Varga, 60.), Gyurkits (Szabó M., 72.), Harsányi (Terbe, 60.) – Tóth-Gábor (Takács Zs., 94.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Gól: Svedyuk (11.).

 

További eredmények:

Budafok–Ajka 2-0
Honvéd–Kozármisleny 1-2
Mosonmagyaróvár–Kazincbarcika 0-3
Soroksár–Gyirmót 1-0
Csákvár–Haladás 4-2
Győr–BVSC 4-0
Tiszakécske–Nyíregyháza 1-1


Fotó: PMFC / Kurdi József

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő