20 C
Pécs
péntek, szeptember 20, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletSosem volt ennyire pécsi a PVSK vízilabdacsapata

Sosem volt ennyire pécsi a PVSK vízilabdacsapata

A hétvégén Magyar Kupa-fordulóval kezdi meg a tétmeccsek sorát a PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es vízilabdacsapata, amely 11 saját nevelésű fiatallal vág neki szeptemberben a bajnokságnak.

Az minden bizonnyal okozott némi fejfájást a pécsi vízipólócsapat vezetőinek, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb tehetsége, Gaszt Roland távozott a nyáron a gárdától az OSC-hez, hiszen mégis csak egy erős pillér dőlt így ki. Azonban nagyon úgy fest, nem keseregnek, sokkal inkább terveznek és bizakodnak a klubnál. Az új szezonnak ugyanis olyan kerettel vág neki a PVSK, amely első ránézésre egyszerre vakmerő, és rendkívül örömteli. Merthogy hosszú évek után ezen a nyáron egyetlen új játékost sem igazolt a Pécs, hanem a keretben keletkező lyukakat házon belül igyekezett betömni a szakvezetés.

Ennek lett az eredménye az, hogy a szeptemberben rajtoló bajnokságra készülő 16 fős keretből 11 saját nevelésű pécsi fiatal várhat majd bevetésre. Közülük többen még a felnőttkor küszöbét sem lépték át, így persze nehéz megmondani előre, hogy a felnőttek között, Európa tán legerősebb pontvadászatában mit is lehet elvárni tőlük. Az vitán felül áll, hogy valamennyiük roppant tehetséges játékos. Hogy ne menjünk messzire, az U17-es válogatottal Eb-negyedik helyen végző pécsi trió, Maser Márk, Tóth András és Imre Kolos is az OB I.-re készülhet majd, szóval tálentumban nem lesz hiány. Az persze más kérdés, hogy mindehhez a rutint hogyan sikerül majd hozzákeverni.

– Még talán sosem szerepeltem ilyen fiatal csapatban, szóval nekem is újdonság lesz ilyen szempontból ez a szezon – mondta el a PVSK szezonnyitó sajtótájékoztatóján a pécsiek csapatkapitánya, Keresztúri Márton. – A potenciál benne van a fiatalokban, és a felkészülés során is jól dolgoztak. Nekünk, idősebbeknek nyilván sokat kell majd segítenünk, de bizakodóan várom a bajnokságot.

Török Viktor, a PVSK-Mecsek Füszért vezetőedzője is igyekezett leszögezni, hogy bármilyen jó képességű fiatalokkal is vált teljessé most a keretük, túlzott elvárásokat hiba lenne velük szemben támasztani.

– Pécsett már az elmúlt években is szépen kialakult, hogy a saját értékeinket bátran dobjuk be a mélyvízbe – mondta Török. – Már az előző szezon végén is volt, hogy nagy számban adtunk nekik lehetőséget, még, ha kicsit a kényszer is szülte azt. A fiataloktól azt várom, hogy egyénileg nagyot tudjanak fejlődni az előttünk álló évben, azonban azt várni tőlük, hogy meccsről meccsre húzóemberek tudnak majd lenni, hiba lenne. Biztosan hullámzó lesz a teljesítményük, de bízunk bennünk, a szakmai stábbal támogatjuk őket és a rutinosabb játékosaink is terelgetik majd a srácokat.

A klubvezetés részéről De Blasio Antonio szakosztály-elnök arról számolt be, hogy bár sosem egyszerű az anyagi hátteret megteremteni, az kis könnyebbség lehet az előző évhez képest, hogy a csapat főtámogatója idén magasabb összeggel finanszírozza az együttes működését.

– Hosszan beszélgettünk arról a klubon belül, hogy milyen célokat lehet megfogalmazni, de elég nehéz lenne erre konkrét helyezést rávágni – ismerte el De Blasio. – Azt várjuk a csapattól, hogy az alsóház tetején végezzen, de természetesen egyáltalán nem leszünk bosszúsak, ha végül a sikerül bejutni a legjobb nyolc közé.

Hogy ez reális várakozás-e, azt majd a szezon eldönti. És bár a bajnoki rajtra még várni kell pár hetet, a hétvégén már tétmeccsen is meg lehet nézni, hogyan is fest a megfiatalított PVSK-Mecsek Füszért. Török Viktor együttese ugyanis a hétvégén Szentesre utazik, Magyar Kupa-fordulóval indul ugyanis a szezon. A házigazda mellett a Szolnok és a Vasas lesz az ellenfél – a pécsiek vezetőedzője a Szentes ellen szeretne nyerni, de bízik benne, hogy talán a Szolnokot is meglephetik majd.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő