23 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözélet„Dolgozott” a vihar: autóra szakadt egy faág a Centrum parkolóban

„Dolgozott” a vihar: autóra szakadt egy faág a Centrum parkolóban

Kora délután hatalmas eső zúdult Pécsre, ami a katasztrófavédőknek is adott munkát, igaz jelentős károkról szerencsére egyelőre nincs hír.

A délutáni felhőszakadás sokak napját vágta ketté, aki reggel nem készített be magának egy esernyőt, az bizony 2 óra környékén nem tette jól, ha a szabadba merészkedett. Bár az eső olyan volt, mintha dézsából öntötték volna, orkán erejű szél ezúttal nem társult hozzá. A Centrum parkolóban azonban még így is letört a vihar egy jókora faágat, ami ráadásul olvasónktól kapott fotónk alapján épp egy alatta parkoló autóra zuhant.

Horváth Nikolett Csilla, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője lapunknak arról számolt be az eset kapcsán, hogy bár valóban egy személygépkocsira esett a letört ág, azonban a járműben szerencsére nem keletkezett jelentős kár. A szóvivő azt is hozzátette, hogy ezen kívül, a délutáni felhőszakadással összefüggésben még egy helyszínre kellett kiszállnia kollégáinak. A Széchenyi téren egy pincét lepett el a víz, amit a tűzoltóknak kellett kiszivattyúznia (Horváth Nikolett Csilla később lapunknak pontosította az információt, nem egy pincében, hanem a dzsámi altemplomában kellett vizet szivattyúznia a tűzoltóknak).

A Király utcában sem volt egyszerű a gyalogos közlekedés az esőt követően, a Lyceum templom előtt hatalmas „tócsa” keletkezett ugyanis, amit rövid ideig talán egyszerűbb lett volna csónakkal „kikerülni”, mintsem gyalogszerrel.

A ViharVonal Viharvadász Csapat felvételén pedig jól látszik, hogy valóban hatalmas volt a délutáni eső:

https://www.facebook.com/leila.salvatore.9/videos/299400226105244?idorvanity=591410157677617

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő