23 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekTilos tüzet gyújtani!

Tilos tüzet gyújtani!

Az egész országot érintő kánikula miatt augusztus 26-tól az ország teljes területén tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe – írja honlapján a baranyai katasztrófavédelem. A korlátozás visszavonásig szól.

Ilyenkor tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon. A tilalom – amely vonatkozik a parlag- és gazégetésre is – kiterjed a felsorolt területeken található tűzrakóhelyekre, a vasút és közút menti fásításokra is.

Éppen a napokban volt egy éve annak, hogy Baranya legbonyolultabb és legborzasztóbb tűzesetére sor került – bizonyára mind emlékszünk még, mi történt tavaly augusztus 18-án Patacson.

Hogy az akkori események véletlenül se ismétlődhessenek meg, fokozottan oda kell figyelnünk! A száraz, forró időjárásban könnyen bekövetkezik a baj, pillanatok alatt katasztrófa lehet egy kis lángból.

A szabadtéri tüzek 99 százaléka emberi gondatlanság, rosszabb esetben szándékosság következménye, ezért az erdő- és vegetációtűz elleni legjobb védekezés az odafigyelés – hívják fel a figyelmet a hivatásos tűzoltók oldalán.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő